događanje

događanje

12 / 04 / 2017

Otvorene prijave za međunarodnu konferenciju

Međunarodna konferencija ‘Perspektive razvoja nacionalnih kulturnih politika u kontekstu Europske unije: kritički dijaloziZagreb, 17. – 19. svibnja 2017., Dvorana Kuće Europe

clanak-culpol-erazmus-820x312

Organizator: IRMO – Institut za razvoj i međunarodne odnose
Konferencija je organizirana u okviru aktivnosti na Jean Monnet projektu ‘EU kompetencije i nacionalne kulturne politike: kritički dijalozi’ (2016-2018)

Partnerska podrška:
Rijeka 2020, Europska prijestolnica kulture – partneri na sesiji “Strategije i tendencije lokalnog kulturnog razvoja u Europi: uloga i utjecaj projekta EPK”, 18. svibnja
Akademija dramske umjetnosti  – suorganizatori pred-konferencijskog predavanja 17. Svibnja
Europski Parlament, Ured za informiranje u Hrvatskoj – organizacijska podrška konferenciji
Jezici konferencije: engleski i hrvatski


Otvorene su prijave za međunarodnu konferenciju ‘Perspektive razvoja nacionalnih kulturnih politika u kontekstu Europske unije: kritički dijalozi’ (CULPOL). Konferencija je namijenjena znanstvenoj zajednici, istraživačima/icama, kulturnim djelatnicima, donosiocima odluka u kulturi, te studentima i mladim kulturnim profesionalcima iz Hrvatske i Europe.

Cilj konferencije je doprinijeti boljoj informiranosti i znanju o relevantnim procesima kulturnih politika na razini Europske unije, te odgovoriti na ključno pitanje: da li je došlo vrijeme za promjenu paradigme u kulturnim politikama i koji su mogući smjerovi njezina razvoja. Konferencija će se pozabaviti različitim izazovima koji danas predstoje kulturnim politikama kako na nacionalnoj tako i na razini Europske unije kroz dva uvodna plenarna predavanja koja će se fokusirati na kulturne politike na EU i nacionalnoj razini, te kroz četiri radne sesije koje će se fokusirati na sljedeće teme:

  • Kriza u EU i kulturne politike – kako postići održivi kulturni razvoj?
  • Strategije i tendencije lokalnog kulturnog razvoja u Europi: uloga i utjecaj projekta Europske prijestolnice kulture
  • Kakva komparativna istraživanja kulturne politike u Europi su nam potrebna?
  • Nacionalne kulturne politike u potrebi za vizijom, inovacijama i novim modelima upravljanja.

Za više informacija pogledajte najavu konferencije.

Za više informacija kontaktirajte nas na culpol@irmo.hr


Pred-konferencijsko predavanje, 17. svibnja 2017.

IRMO – Institut za razvoj i međunarodne odnose u suradnnji s ADU  organizira uvodno pred-konferencijsko predavanje gđe Corine Suteu, kulturne istraživačice / konzultantice , direktorice FilmETC-a i bivše Ministrice kulture Rumunjske.

Predavanje pod nazivom “Kulturna administracija i kulturni sustavi – karika koja nedostaje: studija slučaja jednogodišnjeg mandata rumunjske Ministrice kulture”, gđe Corine Suteu, poznate istraživačice kulturnih politika u Europi, bazirati će se na njezinom jednogodišnjem iskustvu Ministrice kulture Rumunjske koje joj je omogućilo razumijevanje sustava iz perspektive donositelja odluka i istraživača. Kroz studiju slučaja Rumunjske, analizirat će se uloga ministarstava kulture u regiji u odnosu na suvremenu kulturnu dinamiku, pritom ukazujući na nedostatne veze između potreba sektora i postojećih (naslijeđenih) instrumenata kulturne administracije, te će se osvrnuti na moguće nove i učinkovitije načine potpore umjetnosti i kulturi.

Mjesto održavanja: Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu (srijeda, 17. svibnja 2017, 17h, F22-Nova akademska scena, Frankopanska 22).

 

Print Friendly, PDF & Email

Autor: wpaduadmin

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti