Sve

Alumni

08.10.2021.

Zrinko Ogresta pozvan da održi majstorsku klasu na VGIK – najstarijoj visokoškolskoj filmskoj instituciji u svijetu

Prof. dr. art. Zrinko Ogresta primio je poziv najstarije visokoškolske filmske institucije u svijetu Instituta za film Gerasimov (VGIK), da na njihovom univerzitetu održi umjetničku majstorsku klasu za studente tog fakulteta. Poziv je uslijedio nakon što su Ogrestin film “Plavi cvijet” profesori tog fakulteta vidjeli na 43. Moskovskom međunarodnom filmskom festivalu na kojemu je prikazan u

više…

Alumni

17.05.2021.

“Uvozne vrane” Gorana Devića u Rimu

Film prvijenac pročelnika Katedre za dokumentarni film, izv. prof. art. Gorana Devića prikazivat će se u sklopu velike izložbe Nacionalnog muzeja umjetnosti 21. stoljeća u Rimu.

Uvozne vrane

više…

Alumni

30.10.2018.

Marina Paulenka i Lea Vene osvojile The Lucie Awards

Marina Paulenka i Lea Vene osvojile su prestižnu međunarodnu fotografsku nagradu The Lucie Awards u kategoriji najboljeg kustosa/izložbe u 2018. godini, za “Uključene, aktivne, svjesne – ženske perspektive danas”, središnju izložbu ovogodišnjeg festivala Organ Vida.

paulenka_vene3-101018

Marina Pulenka diplomirala je 2015. godine na Odsjeku snimanja,

više…

Alumni

25.06.2018.

Nagrade 27. Dana hrvatskog filma

Grand Prix 27. DHF-a dodijeljen je Goranu Deviću i Josipu Lukiću. Goran Dević dobio je i nagradu za najbolju režiju i Oktavijan za dokumentarni film dok je najbolji mladi redatelj Mladen Stanić. Nagradu za najboljeg glumca dobio

više…

Alumni

20.06.2017.

Hana Jušić dobitnica nagrade “Vladimir Nazor”

hann vladimir

Nagradu Vladimir Nazor, najvišu državnu nagradu za umjetnička ostvarenja, dobitnicima su na svečanosti u Hrvatskom državnom arhivu u ponedjeljak uručili ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) akademik Zvonko Kusić.

Za filmsku umjetnost nagrađena je Hana Jušić za

više…

Alumni

10.04.2017.

Komemoracija za Relju Bašića

Komemoracija za jednog od najvećih hrvatskih kazališnih i filmskih glumaca Relju Bašića održat će se u utorak, 11. travnja u 14 sati u HNK-u.

r-656x365

Relja Bašić diplomirao je glumu na ADU u klasi dr. Branka Gavelle. Godine 1955., pri kraju

više…

Alumni

15.02.2017.

ADU alumni na 67. Berlinaleu

into the blue

U sekciji Generation 14plus prikazat će se U plavetnilo, kratkometražni igrani film Antonete Alamat Kusijanović koji govori o Juliji, trinaestogodišnjoj djevojci koja se nakon nekoliko godina odsustva nastoji ponovno zbližiti sa svojom najboljom prijateljicom iz djetinjstva. No njezina prijateljica je zaljubljena

više…

Alumni

09.02.2017.

Igor Martinović osvojio prestižnu nagradu Društva američkih snimatelja

Američka udruga direktora fotografije (ASC) na 31. dodjeli nagrada za najbolje snimateljske radove tijekom prošle godine nagradila je hrvatskog direktora fotografije Igora Martinovića za njegov rad na HBO-ovoj seriji ‘The Night Of’ u epizodi ‘Subtle Beast’.

MartinovićMartinović je završio Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu, od sredine

više…

Alumni

14.06.2016.

Tomislav Zajec na međunarodnom festivalu dramatike u Argentini

Na 2. međunarodnom festivalu dramatike Europa + Amerika koji će se održati od 10. do 26. lipnja u Buenos Airesu, Hrvatska će se predstaviti izvedbom drame Tomislava Zajeca ‘Trebalo bi prošetati psa’ u prijevodu Nikoline Židek, koja će se izvesti 13. i 20. lipnja 2016. u kazalištu Elefante Club Teatro, u režiji Matíasa Sendona. Tomislav Zajec

više…

Alumni

08.06.2016.

Čestitamo dobitnicima “Nagrade Vladimir Nazor”!

Odbor ‘Nagrade Vladimir Nazor’ pod predsjedanjem akademika Zvonka Kusića  donio je odluke o dobitnicima ‘Nagrade Vladimir Nazor’ za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2015.  godinu na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma.

Ivica Boban osvojila je nagradu za životno djelo na području kazališne umjetnosti.

Godišnja

više…

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti