Alumni

Alumni

03 / 07 / 2019

Antoneta Alamat Kusijanović i Vanja Černjul pozvani u Američku akademiju filmskih umjetnosti i znanosti

Antoneta Alamat Kusijanović, Vanja Černjul

Američka akademija filmskih umjetnosti i znanosti, koja dodjeljuje nagrade Oscar u ponedjeljak je izvijestila da je poziv za članstvom uputila 842 novih članova iz 59 zemalja, među kojima su redateljica Antoneta Alamat Kusijanović i direktor fotografije Vanja Černjul.

Antoneta Alamat Kusijanović je diplomirala na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a magistrirala  filmsku umjetnost na sveučilištu Columbia u New Yorku. Prva je Hrvatica primljena u cannesku rezidenciju Cinefondation na kojoj je nekoliko mjeseci radila na razvoju svog prvog dugometražnog igranog filma Murina.

Vanja Černjul je diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, nakon čega 1996. godine odlazi u SAD. Poznat je po svom radu na popularnim američkim televizijskim serijama kao što su Ružna Betty, Televizijska posla, Sestra Jackie, Narančasta je nova crna, Marco Polo i The Deuce, te filmovima Pizzerija Kamikaze, City Island, The English Teacher i Suludo bogati Azijci. Za rad na serijama Televizijska posla i Sestra Jackie bio je nominiran za nagradu Emmy u kategoriji za najboljeg snimatelja polusatnog televizijskog serijala, a zahvaljujući radu na epizodi Marca Pola’Fourth Step’, osvojio je i nagradu Društva američkih snimatelja za najboljeg direktora fotografije u kategoriji televizijske serije. Černjul potpisuje i kameru na hrvatskim filmovima Majka asfalta, Majstori i Ćaća u režiji Dalibora Matanića, a za potonji je osvojio Zlatnu arenu za najbolju kameru na festivalu u Puli 2011. godine.

Fotografija preuzeta s https://www.jutarnji.hr/

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Tea Jerić-Zanini

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti