Alumni

Alumni

31 / 08 / 2020

Marija Škaričić osvojila nagradu za najbolju glumicu na 26. SFF-u

Marija Škaričić

Marija Škaričić, doc. art., osvojila je nagradu Srce Sarajeva na 26. Sarajevo Film Festivalu za ulogu u filmu Mare, dugometražnom igranom filmu nastalom u hrvatsko-švicarskoj produkciji te u režiji Andree Štake.

“Za dojmljivu izvedbu u kojoj puno više od riječi igra tijelo postajući ekran u kojemu složen svemir majke i žene u muškom svijetu pronalazi vlastiti način izražavanja – Srce Sarajeva za najbolju glumicu dodjeljuje se Mariji Škaričić”  stoji u pojašnjenju sarajevskog žirija, koji čine redatelj i scenarist Michel Hazanavicius, umjetnički direktor Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu Carlo Chatrian, glumica Jadranka Đokić, redatelj Srdan Golubović te rukovoditeljica Industry odjela i edukacije Morelia Film Festivala Andrea Stavenhagen.

Škaričić je tako prva glumica koja je dosad osvojila čak tri Srca Sarajeva, tj. nagradu za najbolju žensku ulogu na sarajevskom festivalu  2006. godine za ulogu u filmu Gospođica, također u režiji Andree Štake, te 2004. za glavnu ulogu u filmu Ta divna splitska noć Antuna Arsena Ostojića.

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti