Studenti

Studenti

24 / 04 / 2017

Predavanje dr. sc. Monike Bregović

Pozvano predavanje: Rimini Protokoll: Postdramski dokumentarni teatar, dr. sc. Monike Bregović (u sklopu nastave Povijesti drame i kazališta 6, prof. dr. sc. Sibile Petlevski) održat će se u srijedu, 26. travnja u 12 sati u predavaonica A-104,  ADU, Trg maršala Tita 5.


Sažetak predavanja: Izvedbe kolektiva „Rimini Protokoll“ čine jedan od najznačajnijih primjera suvremenog dokumentarnog teatra koji se pojavio unutar paradigme postdramskog kazališta, kao odgovor na zasićenost zbilje medijskim reprezentacijama. Dramaturzi „Rimini Protokolla“ rade s takozvanim „ekspertima svakodnevnice“, običnim ljudima koji sudjeluju u njihovim izvedbama i izvode dokumentarni tekst baziran na vlastitom životnom iskustvu. „Dokumentarna prisutnost“ koju „eksperti svakodnevnice“ proizvode na sceni dekonstruira norme dramskog kazališta i propitkuje granice između fikcije i zbilje. Izvedbama kao što su „Mein Kampf Band 1&2“ i „Evros Walk Water“ „Rimini Protokoll“ ukazuju na goruće probleme suvremenog doba.

Biografija:  Dr. sc. Monika Bregović diplomirala je engleski jezik i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Pri istom fakultetu pohađala je poslijediplomski studij književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture, te doktorirala 2017. godine na temu etike dokumentarne drame. Tijekom studija pisala je kritike i eseje za časopise „Zarez“ i „Quorum“, te emisije Trećeg programa hrvatskog radija. Od 2013. radi kao asistentica na Odjelu za anglistiku Sveučilišta u Zadru, gdje sudjeluje u izvođenju nastave na kolegijima „Moderna britanska drama“ i „Suvremena britanska drama“. Članica je uredništva književnog časopisa „Quorum“.

 

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Koordinator nastave

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti