događanje

događanje

05 / 06 / 2018

Povijesno nasljeđe Mercea Cunninghama – izvedba i predavanje

Odsjek plesa ADU srdačno vas poziva na večer inspiriranu radom Mercea Cunninghama: Repertoarni projekt – povijesno nasljeđe Mercea Cunninghama – izvedba i predavanje

Petak 08. i subota 09. lipnja u 20 sati, u F22 

Velika nam je čast i zadovoljstvo što drugu godinu za redom studenti suvremenog plesa imaju priliku raditi s Ellen van Schuylenburch, ikonoklastičnom plesačicom i utjecajnom predavačicom koja već preko 30 godina na međunarodnoj plesnoj sceni predaje ples baziran na radu Mercea Cunninghama.

Merce Cunningham (1919.-2009.) smatra se jednim od najvećih koreografa dvadesetog stoljeća. Njegova cjeloživotna suradnja s Johnom Cageom, primjena aleatorike i nedeterminiranosti u koreografskoj praksi te eksperimentiranje s pokretom kao medijem plesa na način koji je napustio sve uobičajene plesne konvencije, svrstava ga i danas među prvake plesne avangarde.

U svom radu na projektu studenti su se upoznali s osnovama specifične Cunningham plesne tehnike te primijenili tipične cunninghamovske kompozicijske procedure u kreaciji kratkog plesnog djela. Plesnoj izvedbi studenata prethodi video prezentacija koja Cunninghamovo nasljeđe kontekstualizira i problematizira te uvodi publiku u proces gledanja u kojem su izazvani na povišenu pozornost i preispitivanje svojih ustaljenih očekivanja u susretu s plesom.

Redoslijed prezentacije:

-          Fragment plesnog klasa u Cunningham tehnici
-          Audio-vizualna prezentacija
-          Izvedba kratke koreografije „Spellbound

Nastavnica (umjetnički aspekt):  Ellen van Schuylenburch (Trinity Laban konzervatorij za glazbu i ples, London)

Nastavnice (povijesno teorijski aspekt): doc. Una Bauer, doc. Andreja Jeličić

Izvode:  Viktoria Bubalo, Dora Brkarić, Lara Frgačić, Mate Jonjić, Ema Kani, Tessa Ljubić, Tea Maršanić, Ariana Prpić, Endi Schrötter, Mia Štark

Glazba:  Miro Manojlović

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Tea Jerić-Zanini

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti