događanje

događanje

17 / 12 / 2018

“Advent utroje” – diplomski projekt Danijela Popovića

plakat_advent_utroje_mediji

Predstava ‘Advent utroje’ diplomski je projekt Danijela Popovića, studenta 2. godine MA studija Produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti. Premijera predstave održat će se 18. prosinca u 17 sati u stanu Softić na adresi Gajeva 2, a reprize predstave bit će 18. prosinca u 18 sati te 20. prosinca u 17 i 18 sati.
Ulaz je slobodan, ali zbog ograničenog broja mjesta uz obaveznu prethodnu najavu na mail advent.utroje@gmail.com.

Početna je točka projekta dramski tekst Jensa Roselta Utroje, koji nudi prepoznatljivu dramsku postavku ljubavnoga trokuta, koncizan narativ koji u svojoj cijelosti najavljuje vrhunac napetosti, odnosno tragičan završetak. Smještanje radnje u realan prostor – stan u centru grada – daje nam mogućnost prostorno-vremensku autentičnost same izvedbe izložiti kao izrazitu kvalitetu ovoga projekta.

Navedeni arhetipski zaplet ova izvedba opravdava putem afirmacije sveprisutnoga adventskoga vremena, kao sve stresnijega, repetitivnijega, ispraznijega perioda u kojem je lako prijeći granice, u kojem je lako puknuti, u kojem – uz količinu buke u kojoj se sve mora ponoviti dvaput i pretjeranu količinu mirisa koji i nisu toliko mirisni, uz nebrojene popuste koji nas navode na trošenje i neizbježne tradicije koje moramo ispoštovati konstantno se osmjehujući – nije tako lako ostati svoj.

Advent utroje najavljuje dramsku radnju, no njezinim izmicanjem iz dramskih okvira, pretapanjem i donekle podilaženjem okolnom adventskom grotlu pokušava se stvoriti paleta misli koje nas okružuju, a suzdržavamo se izgovoriti ih, barem dok sve to ne završi. Koliko je vidljiva i može li opstati drama među likovima u okruženju koje podrazumijeva samo brojke, konzumente i statistiku? Izvođena u interijeru, ova izložba neuspjelih adventskih štandova pokušava obuhvatiti sve što ju u javnom prostoru okružuje, nudeći tako privremeno, a možda i prividno sklonište od kaosa u kojem smo primorani sudjelovati.

U predstavi glume Nataša Kopeč, Filip Detelić, Marko Hergešić i Filip Lozić. Redatelj predstave je Ivan Penović, oblikovatelj svjetla i videoinstalacija Ivan Lušičić, student 2. god. MA Oblikovanja svjetla, a dizajnerica i fotografkinja te suradnica za videodokumentaciju Magdalena Ptiček, studentica 2. god. MA Filmskog i video snimanja. Advent utroje završna je etapa diplomskog ispita Danijela Popovića, studenta 2. god. diplomskog studija Produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti, pod mentorstvom doc. art. Tatjane Aćimović.

48381932_2099088767068997_5506570221512556544_o

Program je ostvaren uz potporu Ministarstva kulture RH.

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Tea Jerić-Zanini

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti