događanje

događanje

13 / 03 / 2019

Otvorenje 56. Goranovog proljeća

goranovo proljeće

U srijedu, 20. ožujka 2019. u 20 sati u F22 – Novoj akademijskoj sceni održat će se otvorenje 56. Goranovog proljeća. Uz nastupe domaćih i inozemnih pjesnika, za zvučnu sliku pobrinut će se Ivan Grobenski i grupa Šumski.

Više o 56. Goranovom proljeću:

56. Goranovo proljeće, najznačanija i najdugovječnija domaća pjesnička manifestacija, održat će se od 20. do 23. ožujka 2019. u Zagrebu, Rijeci, Puli i Lukovdolu.
*
Ove godine Goranovo proljeće ugostit će četrdesetak stranih i domaćih pjesnika i pjesnikinja različitih generacija na čelu, naravno, s laureatima naših pjesničkih nagrada: Goran za mlade pjesnike i Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu, bienalne nagrade koja će se dodjeljivati naizmjence s Goranovim vijencem, a ove se godine dodjeljuje po prvi put.
*
U fokusu ovogodišnjeg festivalskog izdanja nalazi se europska poezija frankofonog izraza, a posebno će biti predstavljena i europska platforma za mlade pjesnike Versopolis.
*
Pored dobro poznatih imena domaće književne scene, program Goranovog proljeća publici će predstaviti žive, suvremene pjesničke glasove iz SAD-a, Švedske, Francuske, Rumunjske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Litve, Nizozemske, Makedonije, Grčke, Poljske…

*
Ulaz je slobodan.

Programi u F22- Novoj akademijskoj sceni održavaju se uz potporu Ministarstva kulture RH.
Print Friendly, PDF & Email

Autor: wpaduadmin

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti