Vijesti

Vijesti

10 / 10 / 2019

ADU postala punopravna članica mreže ENCATC

Na međunarodnom kongresu „Raznolikost i održivost. Politike i prakse iz kulture i obrazovanja“ mreže ENCATC (European network on cultural management and policy) koji se održao od 2. do 5. listopada 2019. u Dijonu (Francuska), Akademija dramske umjetnosti je prihvaćena kao punopravna članica mreže.

Ana Letunić, docentica na Odsjeku produkcije Akademije dramske umjetnosti, sudjelovala je na ovom značajnom kongresu u sklopu programa za mlade istraživače i doktorante iz cijelog svijeta te je osvojila glavnu nagradu za prezentaciju dijela svog doktorskog istraživanja o europskim kulturnim politikama i kuriranju u izvedbenim umjetnostima. Nagrada se sastoji u izlaganju na konferenciji “Antropocen: kulturni posrednici, kulturna ekonomija i održivost” u Taipeiu (Tajvan) u organizaciji Nacionalnog sveučilišta umjetnosti Tajvan, Ministarstva kulture Tajvana i Goldsmiths, Sveučilište u Londonu.

Mreža ENCATC okuplja preko 100 članskih organizacija i profesionalaca iz preko 40 zemalja koji su aktivni u područjima obrazovanja, usavršavanja i istraživanja unutar šireg polja kulturnog menadžmenta i kulturnih politika. ENCATC je nevladina organizacija koja predstavlja sve discipline kulture i umjetnosti, ujedno ima i status službenog partnera UNESCO-a i promatrača Upravljačkog odbora za kulturu Europskog vijeća.
encatc
Print Friendly, PDF & Email

Autor: Koordinator nastave

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti