događanje

događanje

17 / 10 / 2019

Diplomska izložba fotografija Dee Botice “Delta Oscar Mike”

Dea_Botica_FB_09_10

U utorak, 15. listopada u 19 sati u ADU Galeriji f8, Trg Republike Hrvatske 8, otvara se diplomska izložba fotografija Dee Botice pod nazivom Delta Oscar Mike.

25_MG_0301

Naoko nepovezane riječi “Delta Oscar Mike” dekodirane s NATO fonetske abecede, koja se na brodu koristi radi lakše komunikacije, znače DOM te istovremeno opisuju i brod i dom. Kompleksnost odnosa naizgled antipodnih pojmova broda i doma kontrastirana je motivima pomorskih pejzaža i unutrašnjosti teretnog broda. U formi antibrodskog dnevnika fotografije bilježe fragmente brodske svakodnevice, a prikazi se izmjenjuju od intimnog i poetičnog do deskriptivnog i općeg poimanja brodskog prostora.

 

 

Iz predgovora:

“…Umjetničino dokumentiranje brodskog života odvija se iz pozicije Drugog koja se u dominantno muškom prostoru ne odražava samo u jasnoj rodnoj distinkciji spram ostalih članova posade, nego i u jeziku administracije u čijim se spisima ona vodi kao „drugo“. Boravak autorice kao jedine žene na brodu govori o rodnoj obilježenosti pomorske profesije, dajući joj pritom jedinstveni pogled u pretežito maskuline prostore. Umjetničin odlazak na brod utoliko je simboličniji jer reprezentira dokidanje muške, obiteljske pomorske tradicije, označavajući tako njezino suočavanje s nedostižnim obiteljskim idealima. ” (Leopold Rupnik)

Izložba je dio programa kojim ADU Galerija f8 predstavlja Ciklus diplomskih izložbi studenata Katedre za fotografiju na Odsjeku snimanja Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Slijedi diplomska izložba Denisa Butorca u studenom.

 

Izložba ostaje otvorena do 2. studenog, radnim danom od 12 do 19 sati, a subotom od 10 do 15 sati. Razgovor s autoricom i vodstvo po izložbi održat će se u subotu 26. listopada u 11 sati.

 

Više informacija o izložbi moguće je pronaći na linku na službenom Facebook događaju.

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Koordinator nastave

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti