Natječaj

Natječaj

20 / 02 / 2020

Projekt ‘DigiTelling’ – otvorene prijave za program mentoriranja videoigara

U sklopu novog projekta DigiTelling u organizaciji Goethe-Instituta Kroatien i Institut français de Croatie, koji se provodi tijekom 2020. godine u okviru Francusko-njemačkog kulturnog fonda pod kustoskim vodstvom Srđana Laterze, pokreće se prvi regionalni program mentoriranja inovativnih indie videoigara.

Mlade timove koji imaju koncept za novu umjetničku videoigru poziva se da ga uz odgovarajuće priloge podnesu do 9. ožujka 2020. putem ove poveznice.
Prijavitelji će o odabiru biti obaviješteni do 16. ožujka 2020.

Do kraja 2020., odabranim polaznicima programa omogućit će se mentorski savjeti odabranih iskusnih stručnjaka iz njemačke (prof. Emmanuel Guardiola/Cologne Game Lab) i francuske industrije videoigara (ENJMIN, Angoulême) i/ili akademske zajednice, kao i sudjelovanje na nizu relevantnih stručnih događanja u Dubrovniku, Zagrebu i Rijeci. Po završetku akademije, postoji mogućnost prezentacije i promocije dovršenih igara na sajmovima u Njemačkoj i Francuskoj.

  1. modul : Reboot Develop Blue, Cavtat/Dubrovnik – 23. – 25. travnja 2020.
  2. modul : Animafest, Zagreb – 13. – 18. lipnja 2020.
  3. modul : Art in Games Festival, Rijeka – 24. – 26. rujna 2020.

FOKUS:

  • Oblikovanje snažnih interaktivnih priča koje potiču empatiju igrača
  • Mentoriranje svih umjetničkih disciplina koje čine igru – glazba, vizualna umjetnost, animacija
  • Marketing, prezentacija i distribucija – definiranje globalnih niša za inovativne videoigre, identificiranje publike i dopiranje do nje
  • Financijski aspekt – planiranje i provedba strategije za osiguravanje sredstava (javna sredstva, privatne investicije, crowdfunding itd.)

PRIJAVE:

  • Prijave trebaju biti na engleskom jeziku, na kojem će se odvijati i komunikacija s polaznicima programa.
  • Uz prijavu nije nužno priložiti igriv prototip videoigre, ali prijave s prototipom mogu imati prednost pri selekciji.

UVJETI:

  • Polaznicima programa DigiTelling će biti podmireni troškovi putovanja i smještaja, kao i akreditacije za događanja na kojima će sudjelovati.
  • Polaznici programa zadržavaju autorska prava na igre koje u sklopu njega dovrše, a organizatori programa imaju pravo promovirati program i igre vlastitim komunikacijskim kanalima u nekomercijalne kulturne i obrazovne svrhe.

U okviru projekta, uspostavljena je suradnja s inicijativom Edu4Games (nositelj projekta: ADU, partneri: ALU, FER, FOI i Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu) za osnivanje prvog diplomskog studija dizajna videoigara na Sveučilištu u Zagrebu, sajmom videoigara Reboot Develop Blue u Dubrovniku, Svjetskim festivalom animiranog filma Animafest u Zagrebu, festivalom Art in Games u Rijeci i drugim partnerima.

Edu4Games

 

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti