Natječaj

Natječaj

05 / 03 / 2021

Natječaj za izbore u zvanja i na radna mjesta

Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, Trg Republike Hrvatske 5, raspisuje  natječaje

 I. ZA IZBOR U NASLOVNO ZVANJE (bez zasnivanja radnog odnosa): 

- naslovno umjetničko-nastavno zvanje docenta za umjetničko područje, polje: kazališna umjetnost (scenske i medijske umjetnosti) grana: dramaturgija izvedbe, 1 izvršitelj

- naslovno umjetničko-nastavno zvanje docenta za umjetničko područje, polje filmska umjetnost (filmske, elektroničke i medijske umjetnosti pokretnih slika), grana filmska dramaturgija i scenarij, 1 izvršitelj

Pristupnici pod I. trebaju ispunjavati uvjete propisane Zakonom o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju („Narodne novine” broj 123/03, 198/03, 105/04, 174/04, 2/07 – OUSRH, 46/07, 45/09, 63/11, 94/13, 139/13, 101/14, 60/15 i 131/17), uvjete propisane Odlukom Rektorskog zbora Republike Hrvatske („Narodne novine” broj 61/17) te Pravilnikom o uvjetima za izbor u umjetničko-nastavna zvanja Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje (“Narodne novine” broj 86/10).   Prijavi na natječaj obvezno priložiti: životopis, dokaz o stručnoj spremi (presliku diplome) i domovnicu, prikaz umjetničko-nastavne djelatnosti u tiskanom i digitalnom obliku (CD), te dokaze koji potvrđuju navode navedene u posebnim uvjetima.

II. ZA IZBOR U UMJETNIČKO-NASTAVNO ZVANJE I NA RADNO MJESTO (puno radno vrijeme, na neodređeno): 

docent, u umjetničkom području, polje filmska umjetnost (filmske elektroničke i medijske umjetnosti pokretnih slika), grana režija, 1 izvršitelj

Pristupnici pod II. trebaju ispunjavati uvjete propisane Zakonom o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju („Narodne novine” broj 123/03, 198/03, 105/04, 174/04, 2/07 – OUSRH, 46/07, 45/09, 63/11, 94/13, 139/13, 101/14, 60/15 i 131/17), uvjete propisane Odlukom Rektorskog zbora Republike Hrvatske („Narodne novine” broj 61/17) te Pravilnikom o uvjetima za izbor u umjetničko-nastavna zvanja Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje (“Narodne novine” broj 86/10). Prijavi na natječaj obvezno priložiti životopis, prikaz umjetničko-nastavne djelatnosti u tiskanom i digitalnom obliku (CD), dokaz o stručnoj spremi (presliku diplome) i domovnicu.

ZA PRIJAM U RADNI ODNOS NA NEODREĐENO VRIJEME:  

III.I. na radno mjesto voditelj umjetničke nastavne produkcije, položaj I. vrste, 1 izvršitelj

Uvjeti:  završen odgovarajući preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili odgovarajući integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili odgovarajući specijalistički diplomski stručni studij, poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu,  najmanje pet godina radnog staža u struci, poznavanje rada na računalu (Ms Office). Probni rad prema odredbama Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama.

III.II STRUČNI REFERENT ZA STUDENTSKE I ADMINISTRATIVNE POSLOVE, radno mjesto III. vrste, 1 izvršitelj

 Uvjeti:  SSS, upravne ili druge odgovarajuće struke, najmanje jedna godina radnog staža u struci, poznavanje rada na računalu (Ms Office), probni rad prema odredbama Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i  namještenike u javnim službama, znanje engleskog jezika.

Uz prijavu na natječaj pod III.I pristupnici su dužni priložiti: životopis, domovnicu, dokaz o stečenoj stručnoj spremi, dokaz o poznavanju engleskog jezika u govoru i pismu, dokaz o radnom stažu, dokaz o poznavanju rada na računalu. Prednost će imati kandidati koji imaju iskustva u radu u filmskoj i kazališnoj produkciji, u području obrazovanja te na EU projektima, kao i sa poznavanjem engleskog jezika na višoj razini. Uz prijavu na natječaj pod III.II pristupnici su dužni priložiti: životopis, domovnicu, dokaz o stečenoj stručnoj spremi, dokaz o radnom stažu, dokaz o poznavanju rada na računalu i dokaz o znanju engleskog jezika.  Prednost će imati kandidati koji su radili u sustavu visokog obrazovanja, sa iskustvom rada u sustavima ISVU, MOZVAG i DABAR.  Osobe koje prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti, moraju se u prijavi pozvati na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu.

Kandidat/kinja koji/a može ostvariti pravo prednosti kod prijama u javnu službu sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (“Narodne novine” broj 121/17), članku 48.f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata (“Narodne novine” broj 33/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 103/03 i 148/13) i članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (“Narodne novine” broj 157/13 – pročišćeni tekst, 152/14 i 39/18) te je dužan/a u prijavi na javni natječaj pozvati se na to pravo, da ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima. Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, uz prijavu na natječaj dužan/a je, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaze propisane člankom 103. stavkom 1. Zakona o hrvatskim branitelja iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji koji su objavljeni na web-stranici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843. Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, uz prijavu na javni natječaj dužan/a je, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom. Za pristupnike na natječaj, strane državljane, potrebno je priložiti dokaz o poznavanju hrvatskog jezika u skladu sa Zajedničkim europskim referentnim okvirom za jezike (C2).  Svi podaci uz prijavu moraju biti dokumentirani izvornim dokumentima ili njihovim ovjerenim preslikama. Sukladno Zakonu o ravnopravnosti spolova (NN 82/08 i 69/17) na ovaj natječaj mogu se ravnopravno javiti osobe oba spola. Natječaj pod I. i II. traje 30 dana od dana objave, a pod III. 14 dana od dana objave. Prijave se podnose na adresu Akademije dramske umjetnosti, Zagreb, Trg Republike Hrvatske 5 s naznakom “ZA NATJEČAJ”. Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati.

 

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Marija Salopek

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti