događanje

događanje

26 / 04 / 2021

‘Space is the Place’ – razgovor Aude Christel Mgba s Amal Alhaag i Simnikiwe Buhlungu

Space is the Place

U suradnji s organizacijom WHW i kroz Erasmus + projekt *Curating in context organiziramo razgovor Aude Christel Mgba s Amal Alhaag i Simnikiwe Buhlungu s temom Space is the place. Razgovor će biti održan 29. travnja s početkom u 19 sati online putem ZOOM linka i Facebook stranice WHW Akademije.Više o razgovoru možete pročitati na mrežnoj stranici WHW Akademije.

Aude Christel Mgba nezavisna je kuratorica i povjesničarka umjetnosti koja živi i radi između Amsterdama i Cameroona. Svoju kuratorsku praksu definira kao aktivističku dekolonijalnu praksu i platformu za bilježenje, prevođenje i utjelovljenje znanja predaka za liječenje suvremenih trauma pamćenja i tijela.

Više informacija o razgovoru i gostujućim umjetnicima možete pročitati na Facebook eventu.

*Curating in Context (Kuriranje u kontekstu) je Erasmus + projekt koji Akademija dramkse umjetnosti provodi u partnerstvu s  Stockholm University of the Arts (Stockholms konstnarliga hogskola),  Lokomotiva – Centre for New initiatives in Arts and Culture i Tanzfabrik – Berlin EV. Cilj projekta je uspostavljanje različitih oblika dugoročne suradnje među partnerima iz sveučilišnog konteksta i javnog sektora. Projekt propituje aktualne interdisciplinarno-istraživačke tendencije u polju kuratorskih praksi izvedbenih umjetnosti. Projekt otvara teme međusektorske kolaboracije, platformi, interdisciplinarnosti i kuratorstva nasuprot kulturnog menadžmenta, koprodukcija i interkulturalnosti.

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti