Vijesti

Vijesti

20 / 05 / 2021

“Paklena naranča” K. Grubiše na FIST-u

Ispitna predstava “Paklena naranča” nastala prema motivima kultnog romana A. Burgessa u režiji Kristine Grubiše, studentice 3. godine Preddiplomskog studija kazališne i radijske režije bit će prikazana 25. svibnja u 15:30 u okviru ovogodišnjeg festivala “FIST”.

A Clockwork Orange 2

Pod sloganom “USTA NA USTA” 16. izdanje Festivala internaciolnog studentskog teatra shvaća značaj borbe i nastoji da, i vas i nas, podsjeti na njenu važnost, kao i da potakne želju za borbom.

Ispit je premijerno izveden 1. prosinca 2020. u klubu Katran – Shock Show Industry, pod mentorstvom mr.sc. Ozrena Prohića, red. prof. art. i Tomislava Pavkovića, izv. prof. art.

Prostor Katrana – Shock Show Industry tako je postao kultni Korova bar u kojem publika dijeli prostor s nasilnim i često grotesknim likovima “Paklene naranče”. Predstava kroz duh mračnog cabareta u kojem se nasilje najprije estetizira a zatim ogoljava na puku informaciju, preispituje odnos društva prema mladima i mladosti kao takvoj, te problematizira temu slobode i osobne odgovornosti pojedinca iz perspektive mladih, u doba kada su često prvi na udaru kritika i optužbi za trenutnu situaciju. Predstava je nastala u suradnji sa studentima Akademije likovne umjetnosti, Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, i s prostorom Shock Show Industry koji su izašli u susret autorskom timu i podržali projekt. Sudjelovali su studenti preddiplomskih i diplomskih godina s odsjeka Kazališne režije, Glume, Dramaturgije, Oblikovanja svjetla, Plesa, Produkcije, Snimanja i Montaže s Akademije Dramske Umjetnosti, studenti odsjeka Slikarstva i Grafike s Akademije Likovne Umjetnosti, te studenti odsjeka Arhitekture i urbanizma i Dizajna s Arhitektonskog fakulteta.

“Paklenu naranču”, kao i program cijelog festivala možete pratiti online na linku https://www.youtube.com/channel/UCtsZO45VAlIzSgiaurR_b8A

Više informacija o festivalu potražite na https://fist-festival.com/

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Štefica Bartolin

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti