događanje

događanje

11 / 06 / 2021

Erasmus+ ‘Curating in Context’: Razgovor s Vlatkom Horvat i prezentacija ‘Walking Distance’

thumbnail_199774566_519755409464828_1854076734513557463_n

U suradnji s organizacijom WHW i kroz Erasmus+ projekt ‘Curating in Context’, 17. lipnja u 19 sati bit će održana prezentacija Walking Distance i razgovor s Vlatkom Horvat.

ZOOM poveznica: https://bit.ly/3vc8K8Y

Walking distance Vlatke Horvat osvrće se na niz projekata koje je poduzela tijekom COVID lockdowna od proljeća 2020. do ljeta 2021. Različite forme i kreću se od crteža, kolaža i drugih vrsta radova na papiru do videa, fotografije i pisanja – svaki od projekata započeli su susretom s lokalnim krajolikom koji je Vlatki Horvat postao prostor za istraživanje ideja oko prisutnosti i odsutnosti, blizine i udaljenosti, pokretljivosti i zaglavljenosti, pamćenja i projekcije.
Prezentacija Walking Distance prihvaća oblik sličan kolažu, ispreplićući elemente razgovora umjetnika, fikcije, spekulativnog pisanja i zajedničkog gledanja kako bi se stvorio uvjerljiv esej o umjetničkom procesu, ulozi mjesta u organizaciji iskustva i interakciji između krajolika, percepcije i mašta.

Više informacija o razgovoru i gostujućim umjetnicima možete pročitati na mrežnoj stranici WHW Akademije.

*Curating in Context (Kuriranje u kontekstu) je Erasmus+ projekt koji Akademija dramkse umjetnosti provodi u partnerstvu s Stockholm University of the Arts (Stockholms konstnarliga hogskola), Lokomotiva – Centre for New initiatives in Arts and Culture i Tanzfabrik – Berlin EV. Cilj projekta je uspostavljanje različitih oblika dugoročne suradnje među partnerima iz sveučilišnog konteksta i javnog sektora. Projekt propituje aktualne interdisciplinarno-istraživačke tendencije u polju kuratorskih praksi izvedbenih umjetnosti. Projekt otvara teme međusektorske kolaboracije, platformi, interdisciplinarnosti i kuratorstva nasuprot kulturnog menadžmenta, koprodukcija i interkulturalnosti.

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti