događanje

događanje

31 / 08 / 2021

Erasmus+ ‘Curating in Context’: konferencija ‘How To Do Things With Context’

logo_color_pdf_page-0001

 

Od 22. do 23. listopada bit će održana konferencija How To Do Things With Context, koja će predstaviti ishode dvogodišnjeg istraživanja provedenog u sklopu međunarodnog  Erasmus+ projekta Curating  in Context te otvoriti raspravu o problemskim okvirima unutar kojih se projekt razvijao. Jedan od ishoda projekta jest prijedlog novog studijskog programa ‘Izvedba u kontekstu’ koji se, u suradnji s organizacijama civilnog društva, planira izvoditi izvoditi na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu te prijedlog novog kolegija ‘Curating in Context’ koji će se na istoj instituciji održavati u suradnji s partnerskim institucijama i organizacijama uključenim u spomenuti projekt.

Izlaganja gostiju simpozija pružit će uvid u nove umjetničke i kustoske metode za preispitivanje praksi izvedbenih umjetnosti u odnosu na različite medijske, društveno-političke i ekonomske kontekste. Na simpoziju će sudjelovati te izlagati istaknuti teoretičari izvedbe, dramaturzi, znanstvenici i umjetnici: Silke Bake, Una Bauer, Sillvia Bottiroli, Bojana Cvejić, Slavčo Dimitrov, Ivana Ivković, Janez Janša, Iva Kovač, Bojana Kunst, Florian Malzacher, Aldo Milohnić, Gisella Muller, Giullia Palladini, Goran Sergej Pristaš, Nikolina Pristaš, Paz Ponce, Kristine Slettevold, Martin Sonderkamp, Biljana Tanurovska, Ana Vujanović i Jasna Jasna Žmak.

Organizator konferencije je Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Pogon – Zagrebačkim centrom za kulturu i mlade, Operacijom grad i Kulturnom organizacijom – NIIT.

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti