Vijesti

Vijesti

12 / 05 / 2022

Radijski program ADU-a na KRADU

U sklopu ovogodišnjeg KRADU-a, s Akademije dramske umjetnosti po prvi će se put emitirati radijski program stanice za ovu prigodu nazvane KRADIO. Među autorima i izvođačima programa više je od dvadesetak sadašnjih i bivših studentica i studenata ADU, nastavnika i nastavnica, asistenata i asistentica, i prijatelja Akademije. S obzirom da je Akademija dramske umjetnosti jedna od rijetkih visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj gdje se proučava, poučava i stvara radio kao umjetnički medij, ovo emitiranje smatramo tek pilot projektom, kojem bi krajnji cilj bio pokretanje redovnog emitiranja community radija s ADU.

kradiofm logo final2

U voditeljskim ulogama naći će se mahom studentice i studenti glume, a program su urednički osmislili studenti Odsjeka kazališne režije i radiofonije i Odsjeka dramaturgije – Nika Bokić i Tim Hrvaćanin, Toma Serdarević i Vid Lež i Patrik Sečen i Karla Mesek. Nakon emitiranja uživo, najbolje ulomke programa moći će se slušati i na dva domaća community radija – Radiju Rojc iz Pule te Radiju 808 iz Zagreba.

Program koji će se emitirati od 12. do 14. svibnja moći će se pratiti putem streaminga na linku kradiofm.airtime.pro, na hodnicima ADU i u prijateljskom caffe baru Mala opera u Dalmatinskoj ulici.

Raspored emitiranja:

Srijeda 11. 5. od 19:00 do 21:00

Četvrtak 12. 5. od 12:00 do 16:00

Petak 13. 5. od 14:30 do 17:30

Subota 14. 5. od 14:00 do 17:00

 

Autori projekta:

umj. asist. Hrvoje Korbar

Katarina Krešić

Producenti:

Roza Medvešek, Lucija Perić, Josip Gregov i Laura Prpić

Koordinatorica projekta: red. prof. art. Ivana Legati

Voditelji tehnike: umj. asist. Ivan Zelić i Mile Blažević

Autori i izvođači unutar programa: Stjepan Hren, Lea Brćko, Dorotea Ilečić Sever, Lidija Penić-Grgaš, Marijana Prokl, Lucija Alfier, Jakov Babić, Kristina Grubiša, Igor Markić-Nikolac, Ema Šunde, Vid Hribar, Nina Bajsić, Karla Leko, Espi Tomičić, klasa Bukvić, Mada Peršić, Angela Stipić, Sara Hribar, Andrija Nazlić, Damian Humski, Ninoslav Mrvelj, Vedran Bošnjak Vex, Mihovil Rismondo, Tadija Čaluković, doc. art. Ozren Grabarić, Timon Špalj, Boris Barukčić, Nikola Nedić, Katarina Barešić, Marko Gašparović, Vida Zelić, Rok Juričić, Nika Adamović, Lovro Rimac i Matea Bilosnić.

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Štefica Bartolin

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti