događanje

događanje

26 / 10 / 2022

Grossman – projekcija i predavanje na ADU-u

download

U četvrtak 27.10.2022. u 16h u prostoriji 016 na Akademiji dramske umjetnosti bit će održana projekcija filma Grossman i predavanje redateljice filma Adi Arbel.

Redateljica će govoriti o procesu stvaranja filma, o tome kako stvoriti dokumentarac o piscu u današnjoj klimi dokumentaraca, kako se koncepti i scenariji stalno mijenjaju, kao i o fleksibilnosti i otvorenom umu koje je bilo potrebno imati kako bi se film o Davidu Grossmanu uopće i snimio.

Film Grossman bavi se suvremenim izraelskim piscem Davidom Grossmanom, a europsku premijeru je imao na festivalu IDFA: https://www.idfa.nl/en/film/75c236ba-d630-439d-83b5-d02b6798db04/grossman/docs-for-sale

Adi Arbel šefica je programa za dokumentarce i dramu u produkcijskoj kući Endemol Shine Israel te redateljica dokumentarnih filmova. Od 1998. radila je kao urednica, redateljica i umjetnička savjetnica za filmske projekte, kako dokumentarne, tako i igrane. Tako je radila i na stvaranju animiranog dokumentarca Waltz With Bashir koji je osvojio Zlatni globus i bio nominiran za nagradu Oscar. Savjetovala je i predavala u svim udruženjima za produkciju filma u Izraelu, a bila je i umjetnička direktorica na izraelskom glavnom dokumentarnom kanalu Channel 8 više od desetljeća:  https://dramaquarterly.com/under-the-influence-adi-arbel/

Projekcija i predavanje su besplatni i svi su pozvani.

Program se održava u sklopu festivala DA2 – Design Architecture & Arts Film Festival i u organizaciji Veleposlanstva Izraela.

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti