događanje

događanje

14 / 02 / 2023

Filmska naSTAVa slavi svoj 10. rođendan!

Prije 10 godina započeli smo priču o jedinoj školi u kojoj su školske klupe zamijenjene gledalištem u kinodvorani. Na ovu filmskoedukativnu avanturu povele su nas voditeljice Filmske naSTAVe dr. sc. Ana Đordić (XIII gimnazija, Zagreb) i izv. prof. art. Jelena Modrić (Akademija dramske umjetnosti, Zagreb). Program Filmske naSTAVe namijenjen je srednjoškolskim učenicima, ali redovito ga polaze i studenti, i nastavnici, i filmofili općenito. Za sve polaznike, program je u potpunosti besplatan.

Unutar pet nastavnih dana polaznici će imati priliku na kinoplatnu pogledati pet raznovrsnih, umjetnički relevantnih, a mlađim generacijama uglavnom nepoznatih filmskih djela koja pripadaju različitim nacionalnim kinematografijama, stilskim epohama i žanrovima te koja su odabrana uzevši u obzir njihovu estetsku vrijednost, ali i zrelost srednjoškolaca, koji su najbrojniji među polaznicima. Nakon projekcije svakoga od filmova, slijede njihova analiza i interpretacija, što podrazumijeva stjecanje temeljne filmske pismenosti, a u skladu s time i razumijevanje filmskoga jezika.

Cilj je programa filmski odgajati mlade, stvarati filmski pismenu kinopubliku, pozitivno utjecati na ukupan položaj filma u obrazovnom sustavu Republike Hrvatske, a svime navedenim dati potporu hrvatskoj filmskoj produkciji i cjelokupnoj audiovizualnoj zajednici.

Obilježavanje 10. rođendana ovog jedinstvenoga filmskoobrazovnog programa započelo je otvaranjem prijava za novi ciklus Filmske naSTAVe koji će se odvijati uživo u kinu Tuškanac od 20. do 24. veljače 2023. te online 22. i 23. veljače 2023. (Prijave za program dostupne su na ovoj poveznici: https://filmskanastava.hfs.hr/prijave).

Svečana proslava rođendana Filmske naSTAVe održat će se 20. veljače 2023. u 19:00 sati u velikoj dvorani kina Tuškanac. Osmislili smo prigodan program koji će dodatno obogatiti Zagrebački orkestar ZET-a svojim repertoarom filmske glazbe, uglavnom domaćih autora. S obzirom na to da je broj mjesta u dvorani ograničen, osigurajte svoje mjesto javljanjem na adresu e-pošte obrazovni@hfs.hr do 17. veljače.

Vidimo se u Tuškancu!

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Tea Jerić-Zanini

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti