Studenti

Studenti

30 / 03 / 2023

Javni poziv kazališne družine KUFER

70E41E19-A087-4A53-983E-2E5311B6E987

Kazališna družina KUFER pokreće novi projekt KUFER_koncept u okviru kojeg raspisuje javni poziv za slanje koncepata mladih umjetnica i umjetnika koji će biti prezentirani na jednodnevnom događanju u suradnji s KunstTeatrom i KunstCaffeom

Cilj projekta je zajedno s prijaviteljima razvijati odabrane koncepte, prezentirati ih stručnoj i široj javnosti u formatu kratke prezentacije uz eventualnu dramaturšku, režijsku ili glumačku podršku, a zatim pojedine od njih producirati u narednim godinama u KUFER-u ili im pomoći da dođu do drugih mogućih producenata na nezavisnoj sceni ili u institucijama. Projektom se želi uspostaviti što neposredniji način komunikacije i rad s mlađim umjetnicama iumjetnicima, mentorirani razvoj njihovih koncepata kroz duži period i potom njihovo predstavljanje ravnateljima kazališta, voditeljima organizacija, redateljima i producentima.Projektom se želi otvoriti prostor za one segmente koji, zbog manjka vremena i financijskih sredstava, najčešće izostaju, a to su temeljita priprema i razrada projekta prije početka same produkcije predstave. Također, KUFER_koncept služit će kao svojevrstan poligon za razmjenu ideju, otvorene rasprave i uspostavljanje mogućih novih suradnji, u kojima će KUFER biti u ulozi producenta ili posrednika prema drugim produkcijskim platformama, ovisno o određenom konceptu. 

Pravo prijave svojih koncepata imaju umjetnice i umjetnici s dotad realizirana najviše 2 rada u profesionalnom kontekstu.

Koncepti kao pisane razrade ideja do maksimalno 2kartice teksta (kartica teksta = 1800 znakova s bjelinama) šalju se uz kratku biografiju prijavitelja na mail produkcija.kufer@gmail.com, uz naznaku: KUFER_koncpet u predmetu maila, najkasnije do 1. lipnja 2023. godinePravo prijave imaju pojedinci i grupe od više članova. Svi će prijavitelji dobiti pisanu povratnu informaciju najkasnije do 15. kolovoza 2023. Nije potrebno slati cjelovite dramske tekstove, ali je moguće uz koncept poslati ulomak do 5 kartica. 

Predstavljanje odabranih koncepata planirano je za početak rujna 2023. godine.

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti