događanje

događanje

24 / 05 / 2023

Masterclass s umjetničkom voditeljicom festivala Berlinale Shorts Annom Henckel-Donnersmarck

slikU suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrum (HAVC) u četvrtak 1. lipnja od 9 do 15 sati na Akademiji dramske umjetnosti (pozornica ADU, Trg Republike Hrvatske 5) održat će se masterclass Anne Henckel-Donnersmarck, umjetničke voditeljice festivala Berlinale Shorts. U razgovoru s Irenom Jelić, rukovoditeljicom Odjela za promociju i plasman HAVC-a te hrvatskom predstavnicom u European Film Promotionu govorit će o svom radu i izazovima s kojima se susretala u dugogodišnjoj karijeri te iskustvu žiriranja na festivalima kratkog filma.

RASPORED
-pregled heterogenog svijeta festivala kratkog filma i kako njime navigirati

-predstavljanje izbora filmova s festivala Berlinale Shorts + otvorena rasprava

-pokretne slike u prostoru – kako se koriste pokretne slike i zvuk u prostorima poput kazališnih pozornica i izložbi na primjerima vlastitog rada kao video umjetnice

*Program nastaje u suradnji Hrvatskog audiovizualnog centra i Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

ANNA HENCKEL-DONNERSMARCK

Rođena je u Frankfurtu na Majni 1973., a odrasla je u Indoneziji, Japanu, Engleskoj i Bavarskoj. Studirala je na Camberwell College of Art and Design u Londonu i stekla diplomu na Filmskoj akademiji Baden-Württemberg/Ludwigsburg, fokusirajući se na snimanje animacije i dokumentarnog filma.
Anna Henckel-Donnersmarck selektorica je i umjetnička voditeljica Berlinale Shortsa, festivala kratkih filmova u sklopu Berlinalea od lipnja 2019. godine.
Preko 20 godina aktivna je kao programatorica (Filmwinter Stuttgart, Kasseler Dokfest, ZEBRA Poetry Film Festival, itd.), moderatorica (Pictoplasma, Stuttgart International Festival of Animated Film, itd.), članica žirija (Szpilman Award, REGARD Quebec, Tel Aviv međunarodni festival studentskog filma, Filmfest Dresden, Fantoche – Međunarodni festival animiranog filma itd.) i sudionica panela (Fajr Film Festival Teheran, Curtas Vila do Conde itd.). Od 2007. do 2019. bila je članica selekcijske komisije za Berlinale Shorts.
Primarni fokus joj je na formatu kratkog filma.

Osim toga, osmislila je i realizirala mnogobrojne video instalacije za izložbe, scenska djela i koncerte, primjerice za Deichtorhallen Hamburg, Hygiene Museum Dresden, GRIMMWELT Kassel, Humboldt Lab, Bauhaus Archive Berlin, Constanza Macras/DorkyPark, Mathilde Monnier, Schauspiel Köln, The Wooster Group NYC, Berlinska filharmonija i operne kuće u Berlinu, Frankfurtu i Zürichu.
Predaje filmsku teoriju i video praksu na raznim umjetničkim školama.

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti