Nastavnici

Nastavnici

10 / 10 / 2023

Međunarodna umjetnička i znanstvena konferencija ‘Osobe s invaliditetom u umjetnosti, znanosti, odgoju i obrazovanju’

konferencija

Akademija za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku poziva sve zainteresirane za sudjelovanje na Međunarodnoj umjetničkoj i znanstvenoj konferenciji ‘Osobe s invaliditetom u umjetnosti, znanosti, odgoju i obrazovanju’, koja će biti održana 1. i 2. prosinca 2023. u Osijeku. 

Stavljajući u odnos umjetnost, kulturu, sport i slobodno vrijeme, pozivaju se umjetnici, znanstvenici i sva zainteresirana javnost da se priključe radu konferencije i iskažu svoja umjetnička i znanstvena istraživanja, spoznaje, da prikažu djelovanja ili primjere praksi koje su u relaciji s nekim od središnjih pojmova konferencije. Cilj je ove konferencije, naime, potaknuti akademsku zajednicu i društvo u cjelini na promišljanja o prisutnosti, izjednačavanju prava pristupa, sudjelovanja ili korištenja umjetnosti, kulture, sporta i slobodnog vremena osoba s invaliditetom ili djece s teškoćama u razvoju.

Konferencija je organizirana u suradnji Fakulteta  za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (Centar za znanstveni rad u Vinkovcima), Kineziološkog fakulteta u Osijeku (Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku), Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore te Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Partneri konferencije su Agencija za odgoj i obrazovanje i Pravobranitelj za osobe s invaliditetom.

Oblici sudjelovanja na konferenciji:

• usmeno izlaganje (trajanje izlaganja 15 min i 5 min diskusije)

• koncerti, izložbe

• panel-diskusija

• prikaz dobre prakse rada osoba s invaliditetom

• pokazna radionica (trajanje radionice do 45 min)

• poster prikaz

Rok za slanje sažetka na hrvatskom i engleskom jeziku: 1. 11. 2023.

Više informacija moguće je pronaći ovdje.

 

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti