Nastavnici

Nastavnici

07 / 11 / 2023

Obrazovni modul ‘Inkluzivno obrazovanje’ za nastavnike ADU-a

ADU_Inkluzivno_2024

Pozivamo sve nastavnice i nastavnike Akademije dramske umjetnosti da se prijave za pohađanje obrazovnog modula Inkluzivno obrazovanje, koje će se pod vodstvom doc. art. Jasne Žmak i doc. art. Une Bauer održavati u prostorima Akademije u periodu od siječnja do svibnja 2024. godine.  

Iako su predmetom brojnih istraživanja i priručnika, nastavnički procesi unutar umjetničkog polja na našoj su instituciji dosada bili mahom prepušteni stihiji te samostalnom snalaženju ili samoedukaciji pojedinih nastavnika. Ovim projektom stoga planiramo popuniti tu rupu. Potreba za posvećivanju ovim temama izvire ne samo iz promjena koje su se proteklih desetljeća dogodile u društvenom kontekstu, već i zbog promjena koje su se u proteklom periodu dogodile na samoj instituciji, a koje su jasno pokazale potrebu za povećanjem pedagoških i psiholoških kompetencija nastavničkog kadra.

Podsjećamo i da je potreba za povećanjem inkluzivnosti sastavnice bila je jedna od sugestija nedavno provedenog postupka reakreditacije te da predstavlja jednu od planiranih aktivnosti postavljenih u nedavno objavljenoj Strategiji rodne ravnopravnosti Akademije dramske umjetnosti. Ovim projektom dakle želimo adresirati različite aspekte nastavničkog posla koji se tiču našeg odnosa prema studentima te specifičnosti nastavničkih procesa u umjetničkom polju u 21. stoljeću. Problematiku ćemo adresirati kroz kombinaciju  predavanja te praktičnih radionica čiji će se sadržaj međusobno nadopunjavati.

Program je osmišljen za maksimalno 20 sudionika_ca, a odvijat će se tijekom pet mjeseci, jednom mjesečno, u blokovima od tri sata. Datumi pojedinih blokova bit će objavljeni naknadno. Moduli će se održavati isključivo uživo, bez mogućnosti online sudjelovanja.

 

SELEKCIJA

Osnovni kriterij odabira polaznika i polaznica bit će motivacija, mogućnost redovnog pohađanja programa te spremnost na aktivno sudjelovanje u zajedničkom radu. Prednost će pritom imati nastavnici i nastavnice koji trenutno obnašaju, ili su obnašali, neke od čelnih ili voditeljskih sveučilišnih i fakultetskih funkcija (prodekani, pročelnici, predstojnici…) odnosno oni koji su trenutno ili su bili članovi ili članice različitih sveučilišnih i fakultetskih tijela (Etičko povjerenstvo, Rektorski zbor, Povjerenstvo za praćenje kvalitete nastave, Radna skupina za informiranje i prikupljanje podataka o eventualnim slučajevima seksualnog uznemiravanja, zlostavljanja, ucjenjivanja i diskriminacije….). Prilikom odabira sudionika_ca vodit će se pažnja o ravnomjernom sudjelovanju sudionika_ca s različitih odsjeka te rodnoj ravnoteži.

 

RASPORED

siječanj - Tanja Jurin Mentalno zdravlje studenata

veljača - Jelena Marković Diverzifikacija silabusa

ožujak - Maja Aqqad Granice u nastavi

travanj - Marija Bartulović, Barbara Kušević & Ana Širanović Različita izvorišta autoriteta sveučilišnoga nastavnika

svibanj - Marija Bartulović, Barbara Kušević & Ana Širanović Dispozicije za pristupanje različitosti u visokoškolskoj nastavi umjetničkoga područja

 

PRIJAVA

Prijavom za sudjelovanje obvezujete se za sudjelovanje u cijelom programu.

Prijave traju do srijede 6. prosinca nakon čega će do petka 8. prosinca odabrani sudionici_e biti obavješteni_e o sudjelovanju.

Prijaviti se možete putem ove poveznice.

 

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti