događanje

događanje

30 / 11 / 2023

Suradnja studenata ADU-a i FSB-a na projektu FIGHTBOTICS

borba robota

Studenti Akademije dramske umjetnosti i Fakulteta strojarstva i brodogradnje pokrenuli su međufakultetsku suradnju na projektu Fightbotics (Borbe robota).

Projekt su izvorno pokrenuli studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje te Fakulteta elektrotehnike i računarstva u sklopu FSB-ove udruge Studentski makerspace Strojarnica, s namjerom razvijanja borbenih robota i organiziranjem njihovih borbi.

Ovaj projekt, nagrađen Rektorovom nagradom 2022. godine i nagradom Maker of the merit na Makerfairu u Tehničkom muzeju 2022. godine, uključuje višemjesečne radionice razvoja robota namijenjenih međusobnom sukobljavanju koje kulminiraju završnim događajem u kojem ti roboti odmjeravaju snage. Od ove godine projektu se priključila Akademija dramske umjetnosti te Udruga F420 koje pokrivaju snimanje i fotografiranje borbe, izradu promotivnih materijala za društvene mreže, izradu kratkog informativno-zabavnog filma namijenjenog medijima i budućim sponzorima te odnose s javnošću.

Iako je projekt u prvotnoj namjeri služio razvijanju vještina STEM područja, studentskom inicijativom on nadilazi izvorne granice te objedinjuje i umjetničko polje u stvaranju unikatnog događaja na ovim prostorima. Koherentni suživot naizgled oprečnih sastavnica Sveučilišta u njihovoj zajedničkoj želji kreiranja novih sadržaja u hrvatskom javnom prostoru naglašava važnost suradnje institucija, ali i pojedinaca različitih specijalnosti u stvaranju kvalitetnog i komercijalno uspješnog projekta. Suradnja ovakvog tipa, koja predstavlja tek prvi korak u zajedničkom radu na Fightbotics projektu, otvara vrata budućim interdisciplinarnim projektima Sveučilišta u Zagrebu i studentskim inicijativama diljem Hrvatske.

Borbe možete popratiti 3. prosinca 2023. u Močvari (Trnjanska struga 34) s početkom u 18 sati.

 

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti