Međunarodna suradnja

Međunarodna suradnja

16 / 01 / 2024

Erasmus meets ADU – sve o prijavama za Erasmus+ studijski boravak

ERASMUSiraj se!-2

Pozivamo sve zainteresirane studentice i studente na Erasmus meets ADU, prezentaciju i razgovor o Erasmus razmjeni u organizaciji Akademije dramske umjetnosti i Erasmus Student Network (ESN) Zagreb, koji će se održati u ponedjeljak 22. siječnja od 10 do 11:30 sati u kazališnoj dvorani Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 5).  

Erasmus meets ADU je projekt kojim se svim zainteresiranim studentima Akademije dramske umjetnosti i drugih fakulteta želi približiti iskustvo Erasmus razmjene te ih zainteresirati za odlazak na razmjenu. Na ovom događanju svi zainteresirani za programe razmjene studenata mogu pronaći odgovore na pitanja poput: Kako otići na Erasmus razmjenu? Što očekivati od razmjene? Koje vještine možemo naučiti?

Uz podršku Erasmus Student Network (ESN) Zagreb, lokalne sekcije najveće europske studentske organizacije koja okuplja ambiciozne i proaktivne studente i pomaže studentima na studentskoj razmjeni u Zagrebu, na prezentaciji ćemo razgovarati i o pisanju motivacijskog pisma, proceduri prijave na Erasmus+ razmjenu kao i o mnogim drugim korisnim temama.

Osim akademskog i osobnog razvoja pojedinog studenta, ovaj oblik studentske razmjene smatra se jednim od čimbenika koji pridonosi kvaliteti obrazovnog sustava. Studentska razmjena na Sveučilištu u Zagrebu odvija se kroz niz programa: Erasmus, Bilateralna razmjena temeljem međusveučilišnih sporazuma, CEEPUS, Bilateralna razmjena temeljem međufakultetskih sporazuma, Stipendije temeljem bilateralne suradnje Republike Hrvatske u području visokoškolskog obrazovanja.

Raspored:

  1. Prezentacija “ERASMUSiraj se!” – 30 minuta
    Dora Alilović, Education Officer / ESN Zagreb
  2. Prezentacija Erasmus+ studijski boravak – 10 minuta
    Maja Grđan, dipl. ing. / Viša stručna savjetnica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu
  3. Prezentacija Erasmus+ stručna praksa – 10 minuta
    Tomislav Hrga, mag. oec. / Stručni savjetnik za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu
  4. O svojim Erasmus iskustvima govorit će:
    Linda Tarnovski, ADU alumni (Odsjek plesa), Erasmus+ stručna praksa, 2021-22., Centre for performing arts (CPA), Vitlycke, Švedska
    Kim Kukuruzović, ADU alumni (Odsjek Produkcije), Erasmus+ KA103 studijski boravak, 2018-19., Falmouth University, Velika Britanija
  5. Q & A – 30 minuta

Dolazak je potrebno potvrditi najkasnije do četvrtka 18. siječnja 2024. u 15 sati putem adrese elektroničke pošte: zsamija@adu.hr. Potvrda dolaska neće biti zaprimljena, samo je važna informacija o broju zainteresiranih. Studentice i studenti koji su zainteresirani doći, a u tom terminu imaju nastavu bit će ispričani kod svojih nastavnika.

 

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti