Vijesti

Vijesti

21 / 10 / 2019

Nacrt pravilnika o sustavu prijavljivanja nepravilnosti

Dana 21. 10. 2019. godine započet će postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću preko službene internetske stranice Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, objavom NACRTA PRAVILNIKA O SUSTAVU PRIJAVLJIVANJA NEPRAVILNOSTI.
Poziva se zainteresirana javnost da dostavi svoje prijedloge i mišljenja na Nacrt navedenog Pravilnika zaključno do 22. 11. 2019. godine na e-mail adresu: emarijan@adu.hr s naznakom: „Prijedlozi i mišljenje na Nacrt Pravilnika“.

Razlozi i ciljevi donošenja predmetnog Pravilnika:

Novim Zakonom o zaštiti prijavitelja nepravilnosti (Nar. nov., br. 17/19), koji je stupio na snagu 1. srpnja 2019., uređuje se prijavljivanje nepravilnosti, postupak prijavljivanja nepravilnosti, prava osoba koje prijavljuju nepravilnosti, obveze tijela javne vlasti te pravnih i fizičkih osoba u vezi s prijavom nepravilnosti, kao i druga pitanja važna za prijavu nepravilnosti i zaštitu prijavitelja nepravilnosti. Ovim Zakonom (čl. 17. st. 2.) propisana je obveza poslodavca da imenuje povjerljivu osobu za unutarnje prijavljivanje nepravilnosti. To imenovanje treba biti na prijedlog najmanje 20% radnika zaposlenih kod poslodavca, ali poslodavac mora imenovati povjerljivu osobu i kada 20% radnika nije donijelo odluku o prijedlogu povjerljive osobe. Na prijedlog povjerljive osobe imenovat će se njen zamjenik. Nadalje, Zakonom je propisano da je poslodavac dužan općim aktom urediti postupak unutarnjeg prijavljivanja nepravilnosti i imenovanja povjerljive osobe. Slijedom navedenoga u privitku se nalazi prijedlog nacrta navedenog Pravilnika.

Privitak:

NACRT PRAVILNIKA O SUSTAVU PRIJAVLJIVANJA NEPRAVILNOSTI 2019. (pdf)

Print Friendly, PDF & Email

Autor: wpaduadmin

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti