Međunarodna suradnja

Međunarodna suradnja

18 / 10 / 2021

Sudjelovanje studenata ADU-a na UNIC City Labs Festival Liege

IMG-6001

UNIC City Labs Festival, u okviru projekta UNIC – Europsko sveučilište postindustrijskih gradova u kojem sudjeluje i Sveučilište u Zagrebu, održan je u Liègeu od 14. do 16 listopada 2021. Na festivalu su sudjelovali sljedeći predstavnici Akademije dramske umjetnosti: doc. dr. sc. Iva Hraste Sočo, studenti Katarina Grgić (diplomski studij Produkcija scenskih i izvedbenih umjetnosti), Kristina Grubiša (diplomski studij Kazališna i radijska režija), Rok Juričić (studij Gluma), Anika Cetina (studij Ples). Studenti su sudjelovali na radionicama te predstavili sljedeće projekte: 24-satni kazališni festival DANKA, film Dozvuk Margarete Sinković. Prikazane su snimke predstava Tartuffe klase Dolenčić i diplomskog ispita Paklena naranča Kristine Grubiše.

Tijekom održavanja festivala studenti su imali priliku upoznati kolege s drugih sveučilišta te razmijeniti iskustva, a sudjelovanjem na radionicama spoznati domete svog dosadašnjeg studiranja na ADU-u pri čemu su iskazali pozitivno mišljenje o svojim studijskim programima u usporedbi sa programima koji se izvode na ostalim sveučilištima. Studentica Kristina Grubiša osvojila je drugo mjesto na studentskom natjecanju za najbolju fotografiju na temu post-industrijskih gradova.

Također, tijekom festivala uspostavljena je komunikacija s kolegama s drugih sveučilišta, posebice s dr. Yvon Bonenfanom, predstojnikom Odsjeka za kazalište Sveučilišta u Corku i Samirom Abbadi, Programme Manager UNIC (Erasmus Sveučilište u Rotterdamu), s ciljem produbljivanja daljnje suradnje.

Liege

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti