Međunarodna suradnja

Međunarodna suradnja

19 / 10 / 2021

Predstavljanje Erasmus + projekta ‘OIRFET – Open innovative resources for filmmaking education and training’

OIRFET

U petak 22. listopada 2021. u 15 sati u kinu Tuškanac bit će održano predstavljanje Erasmus + projekta OIRFET, koji će prezentirati dekan Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu izv. prof. art. Davor Švaić i voditelj projekta doc. art. Vladimir Gojun.

‘Open innovative resources for filmmaking education and training’ (OIRFET) je Erasmus+ projekt u kojem sudjeluju četiri ugledna sveučilišta, National Film School (PWSTTViF ) iz Łódźa (Poljska), kao glavni nositelj, i partneri VŠMU iz Bratislave, The Academy of Performing Arts (FAMU) iz Praga i Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu (ADU). Projekt je započeo 21. prosinca 2018. i financiran je Erasmus + sredstvima u iznosu od 229.224,00 EUR.

Partnerstvo je stvoreno s namjerom poboljšanja nastavnih programa filmske montaže i stvaranja inovativnih, otvorenih, internetskih filmskih izvora za studente i nastavnike. Materijali se  sastoje od namjenskih filmskih snimki i nastavnih programa za montažu. Tijekom trogodišnje intenzivne suradnje svaki partner imao je zadatak pripremiti materijal za  kreativnu radionicu i istu održati.  Tijekom kreativnih radionica studenti i njihovi voditelji (nastavnici) su intenzivno radili na stvaranju filmskog materijala posvećenog  filmskoj naobrazbi. PWSTTViF je za temu imao filmski prostor, FAMU filmsko vrijeme, VŠMU subjektivni kadar, a ADU vizualni stil.

Aktivnosti se provode kroz neformalno učenje, radionice i rad u grupama koristeći kreativne metodologije filmskog stvaranja, promišljanje, inter-kulturalne aktivnosti, planiranje i umrežavanje.

Rezultat projekta je otvorena, javno dostupna baza podataka filmskog materijala i pratećih alata u stvaranju filma, namijenjena školama i samoukim profesionalcima čime se usavršuje profesionalizacija filmske naobrazbe, potiče bliža suradnja među filmskim školama te povećava dostupnost filmske naobrazbe svakome.

Projekt će biti predstavljen na konferenciji GEECT (Groupement Européen des écoles de cinéma et de télévision) koja ove godine nosi naslov ‘Savršeni filmski montažer’.

Zagrebačka radionica održava se od 18. do 22. listopada 2021. u prostorima Odsjeka montaže na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu te rad zaokružuje predstavljanjem projekta profesionalnoj i široj javnosti 22. listopada 2021. u 15 sati u kinu Tuškanac.

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti