Međunarodna suradnja

Međunarodna suradnja

27 / 10 / 2021

Održan simpozij ‘How to do Things with Context’ u sklopu Erasmus+ programa ‘Curating in Context’

Curating 3

Simpozij ‘How To Do Things With Context’ održan je 22. i 23. listopada 2021. u prostorima Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade – Pogon. Zagrebačka konferencija predstavlja zadnju etapu međunarodnog Erasmus + programa ‘Curating in Context’ koji su pokrenule Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu, kulturna organizacija Lokomotiva iz Skopja, Centar za suvremeni ples TanzFabrik iz Berlina i Štokholmsko umjetničko sveučilište (Uniarts Stockholm).

Na simpoziju su sudjelovali umjetnici, teoretičari i znanstvenici iz kustoskog, izvedbenog, teatrološkog, dramaturškog i plesnog polja, i to kao dionici okruglih stolova o projektnoj problematici ili kao pozvani predavači, među njima i Silke Bake, Silvia Bottiroli, Slavčo Dimitrov, Ivana Ivković, Janez Janša, Iva Kovač, Bojana Kunst, Florian Malzacher, Aldo Milohnić, Gisella Muller, Giullia Palladini, Goran Sergej Pristaš, Kristine Slettevold, Martin Sonderkamp, Biljana Tanurovska, Ana Vujanović i Jasna Jasna Žmak.

U dvodnevnom programu predstavljeni su ishodi Erasmus + programa, odnosno rezultati znanstvene i teorijske suradnje četiriju uključenih institucija. To su Ljetna škola u Skopju, samostalni kolegij ‘Curatorial practice and context’ i Compost – generativni priručnik za snalaženje u polju kuriranja. Središnji dio simpozija bilo je subotnje predstavljanje novog diplomskog programa ‘Izvedba u kontekstu’ koji će nakon akreditacije postati i službeni program diplomskog studija na odsjecima plesa i dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Osobitost programa je pionirsko uvođenje društveno korisnog znanja u akademski kurikulum u hrvatskom visokom obrazovanju. Koncipirani program odvijat će se u suradnji s organizacijama civilnog društva kako bi studenti stekli specifična znanja i vještine koje akademski kurikulum u užem smislu ne nudi.

CURATING

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti