događanje

događanje

14 / 02 / 2022

‘Filmski kurikulum’ u kinu Tuškanac

Filmski kurikulum namijenjen je studentima povijesti hrvatskog igranog filma, ali i svim ostalim građanima zainteresiranima za upoznavanje s hrvatskom filmskom baštinom.

Filmski kurikulum u utorak 22. veljače u 18:30 posvećen je živopisnim mještanima primorskih gradića (koje neki nazivaju ridikulima) u filmovima u kojima se klasično obogaćuje primjesama modernizma. Na programu je dokumentarni klasik Bino, oko galebovo (Nikola Babić, 1973.) o ekscentričnom razočaranom revolucionaru te završni dio mediteranske trilogije Obrada Gluščevića Goli čovik (1968.), igrani film o odnosu prelijepe mještanke i zlurade okoline. Uoči projekcije uvodnu riječ održat će filmolog i predavač povijesti hrvatskog filma na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, prof. dr. sc. Nikica Gilić.

Ulaz na projekciju je besplatan.

Za ulazak na projekciju potrebna je EU digitalna COVID potvrda ili drugi odgovarajući i važeći dokaz o prebolijevanju ili testiranju.

Program je realiziran kao suradnja kina Tuškanac, Hrvatske kinoteke i nastavnika hrvatskog filma na Akademiji dramske umjetnosti, Filozofskom fakultetu i Hrvatskim studijima.

Više informacija na http://kinotuskanac.hr/cycle/filmski-kurikulum

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti