Međunarodna suradnja

Međunarodna suradnja

13 / 09 / 2022

ADU u Erasmus+ projektu Interdisciplinarni dijalog

Akademija dramske umjetnosti sudjeluje u međunarodnom projektu Interdisciplinarni dijalog kojega podupire Europska komisija u sklopu programa Erasmus+ KA2 Suradnička partnerstva.

Projekt okuplja 5 umjetničkih visokih učilišta iz Europe i Oceanije: European Theatre and Film Institute – ETFI (Belgija), Stockholm University of Arts (Švedska), Hungarian University of Agriculture and Life Sciences (Mađarska), Edith Cowan University – The Western Australian Academy of Performing Arts (Australija). U trogodišnjem istraživačkom projektu po troje nastavnika i po šestero studenata različitih usmjerenja iz svake od navedenih institucija razvijat će novu metodologiju rada u izvedbenim umjetnostima.

Cilj Interdisciplinarnog dijaloga je osposobiti nove stručnjake u području kazališta koji su svjesni interakcije disciplina kao srži suvremenih kazališnih produkcija. Interdisciplinarni dijalog (ID) nudi svojim sudionicima metodu uz pomoć koje će postati kompetentniji u svom sektoru s fokusom na vještine razvijene kroz međusveučilišnu interdisciplinarnu suradnju. Cilj je projekta iskoristiti multidisciplinarnost kazališta prilikom razvoja novog metodološkog pristupa, i za područje kazališta i za sustav visokog obrazovanja, s naglaskom na važnost suradnje tijekom daljnjeg obrazovanja. Uz učenje temeljeno na istraživanju, sudionici će imati korist od kulturno i umjetnički raznolikog okruženja za učenje, što će poboljšati njihove transverzalne, interkulturalne, refleksivne i komunikacijske.

Od 26. do 30. rujna na Akademiji dramske umjetnosti održat će se prvi od pet velikih setova radionica, tzv. Aktivnosti učenja, poučavanja i osposobljavanja. Kroz intenzivni radionički proces studenti iz različitih zemalja će pod vodstvom nastavnika s Akademije dramske umjetnosti doc. art. Maje Marjančić, doc. art. Ivana Zelića i doc. art. Gorana Ferčeca koristiti sliku kao polazište za generiranje teksta, pokreta i zvuka kao materijal koji će biti iskorišten u izradi finalnog proizvoda – performansa/instalacije. Radionica će rezultirati javnom prezentacijom 30. rujna u 17 sati u dvorani F22.

Uz nastavnike s Akademije dramske umjetnosti, kratke uvodne radionice za studente sudionike projekta održat će i András Kozma, Péter Uray, Keri Kitty (Hungarian University of Agriculture and Life Sciences); Camilla Damkjaer i Charlie Åström (Stockholm University of Arts); Frances Barbe i Simon Stewart (Edith Cowan University).

Sufinancirala Europska unija.

1454410764_eu-flag-erasmus--vect-pos

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Štefica Bartolin

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti