Studenti

Studenti

17 / 03 / 2023

Poziv za scenaristički program za serije ‘Palma Katalinić’

DHFR objavio je poziv za scenaristički program za serije ‘Palma Katalinić’.

Na Scenaristički program za serije mogu se prijaviti članovi Društva hrvatskih filmskih redatelja, studenti audiovizualnih studija u RH te nositelji autorskih prava.

Od pristiglih radova stručni će žiri u sastavu: Snježana Tribuson i Ognjen Sviličić za igrane serije te Saša Ban i Miroslav Sikavica za dokumentarne serije odabrati projekte/polaznike programa.

Rok za slanje prijava je 15. travnja 2023. godine u 24 sata.

Poziv – Palma Katalinić 2023.

Prijavnica – Palma Katalinić 2023.

Palma Katalinić bila je novinarka, urednica i književnica. Pučku i građansku školu pohađala je u rodnome Trogiru, učiteljsku školu u Splitu, a studirala novinarsko diplomatsku školu u Beogradu. Bila je urednica u Školskom radiju 1954.–1960. godine te osnivačica Školske televizije (1960). Autorica je velikog broja dječjih igranih i dokumentarnih emisija, reportaža te dokumentarnih filmova. Od 1974. urednica je Dramskoga programa Televizije Zagreb. Uređivala je dramske i filmske projekte (‘Gruntovčani’, ‘Kapelski kresovi’, ‘Velo misto’, ‘Inspektor Vinko’ itd.). Od 1978. do umirovljenja 1985. godine bila je odgovorna urednica Igranoga programa (dramski, filmski, dječji). Kao pisac za djecu bila je autorica radijskih igara, slikovnica, kao i romana: ‘Djetinjstvo Vjetra kapetana’, “’Pričanje Cvrčka Moreplovca’, ‘Dvoje u brodolomu’, ‘Anja voli Petra’ i ‘Golubica’.





Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti