događanje

događanje

27 / 09 / 2023

5. simpozij PROFilm Days na ADU-u

PROFilm Days 2023
Peto izdanje regionalnog filmskog susreta PROFilm Days posvećenog filmskoj, TV i gaming industriji, održat će se 28. rujna u Akademiji dramske umjetnosti te je besplatno za sve zainteresirane uz prethodnu registraciju. Riječ je o stručnom simpoziju koji na jednom mjestu okuplja domaće i strane stručnjake potrebne za nastajanje bilo koje vrste audiovizualnog djela, a koji kroz mnogobrojne panele i razgovore dijele iskustva, novitete i izazove s kojima se suočavaju.

PROGRAM

Tijekom svojih prethodnih izdanja PROFilm Days ugostio je mnoga značajna imena iz svijeta filma, među kojima su bili i producent Rick McCallum, poznat po suradnji s redateljem Georgeom Lucasom (Mladi Indiana Jones, Ratovi zvijezda), producent Paul Ritchie, dobitnik Oscara za film Milijunaš s ulice te nagradu Emmy za seriju McMafia snimanu u Hrvatskoj i regiji, te voditelj produkcijskih procesa EMEA regije Netflixa Tomasz Dąbrowski.

PROFilm Days svake godine obrađuje teme koje posjetiteljima daju uvid u budućnost industrije i ove godine je to panel u organizaciji Hrvatskog društva filmskih djelatnika pod nazivom Zeleno iza ugla: održiva filmska produkcija u hrvatskom kontekstu. Na panelu će sudjelovati višestruko nagrađivana producentica Ankica Jurić Tilić, iz studia Poster Mery Gobec i Dora Kvež, voditeljica DKE – Ureda MEDIA RH Martina Petrović, a moderirati će ga Morana Ikić Komljenović, Little Red Dot.

Na simpoziju će se obilježiti i 70. godišnjica Zagreb Filma uz Ravnatelja Vinka Brešana i 70. godišnjica Pula Film Festivala uz umjetničkog ravnatelja Danijela Peka. Također, očekuje nas i iznimno zanimljiv razgovor s danskim producentom Christopherom Arcacheom i njegovim hrvatskim kolegom Nebojšom Tarabom, o britanskoj dramskoj seriji Hotel Portofino koja se već treću sezonu snima u Zagrebu i Hrvatskoj te njezinom značaju za buduću dugogodišnju promociju tih lokacija snimanja.

PROFilm Days organizira Zagrebački filmski ured uz podršku Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo, HAVC, HDFD, DKE-ured MEDIA Hrvatska, Hrvatske turističke zajednice i TZGZ-a. Program počinje u 9 sati i traje do 18 sati. Ulaz na konferenciju je besplatan uz registraciju koja je otvorena do 27. rujna na ovoj poveznici. Sve novosti o konferenciji mogu se pratiti i na Instagram i Facebook stranici Zagrebačkog filmskog ureda.

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti