događanje

događanje

13 / 10 / 2023

Otvorenje diplomske izložbe ‘Mama di sam?’ studentice Inie Herenčić

Mama di sam

U utorak 17. listopada u 19 sati u ADU Galeriji f8, Trg Republike Hrvatske 8, otvara se diplomska izložba Mama di sam? studentice diplomskog studija fotografije Inie Herenčić. Izložba ostaje otvorena do 28. listopada, radnim danom od 12 do 19 sati, a subotom od 10 do 15 sati.

Što se događa kada dosegnemo trenutak ekstaze na plesnom podiju i krenemo niz emotivni tobogan? U mračnom prostoru kluba, vidjela sam slike kao refleksije tjeskobe, samoće, preispitivanja i dualnosti. Glazba je bila moj vodič, poticala me da odlijepim stopala s tla, prepustim se pokretu i potpuno uronim u ritam. U tom ritmu susrela sam druge. Na plesnom podiju, intimnost i bliskost ne zahtijevaju riječi. On nije samo mjesto susreta, već i izvor inspiracije za novu umjetničku suradnju. Kako bih fotografirala krhki trenutak prisutnosti, ali i odsutnosti koji proizlazi iz plesa, izmještala sam pojedince jednog po jednog izvan okvira kluba. Stvorili smo sigurno mjesto gdje smo razmjenjivali ideje i nastavili zajedno plesati. (iz autoričine izjave o radu)

Izložba je dio programa kojim ADU Galerija f8 predstavlja Ciklus diplomskih izložbi studenata Katedre za fotografiju na Odsjeku snimanja Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Mentorica pisanog dijela diplomskog rada je doc. dr. sc. Iva Prosoli, a mentor praktičnog dijela diplomskog rada doc. art. Bojan Mrđenović.

Inia Herenčić rođena je 1985. godine u Zagrebu. Završila je diplomski studij komunikacijskog menadžmenta i od tada aktivno sudjeluje na raznim fotografskim radionicama. 2021. godine upisuje diplomski studij Fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Dobitnica je rektorovih nagrada za znanstveno- umjetničke projekte i izlagala je na međunarodnim grupnim izložbama. Aktivno istražuje svoj umjetnički izričaj konstruiranjem svijeta na granicama imaginacije i stvarnosti. Njezin interes su ljudske emocije i odnosi, u kojima propituje svoju ulogu majke i fotografkinje.

Dizajn vizualnih komunikacija: Ivan Klanac i Roko Jurjević (Plac studio)

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti