događanje

događanje

13 / 10 / 2023

Radionica Thomasa Vantuycoma i Simone Aughterlony za studente glume Akademije dramske umjetnosti

Bozic radionica

Akademija dramske umjetnosti organizira radionicu Thomasa Vantuycoma i Simone Aughterlony, koja će biti održana od 16. do 20. listopada na pozornici Akademije i u dvorani F22. Radionica je namijenjena studentima druge, treće i pete godine studija glume. Radionica poziva glumce da krenu u istraživanje suodnosa s drugim pojedincima i pronađu veselje na tom putu otkrića. Kroz serijal improvizacija, polaznici radionice pomno će slušati i reagirati na tijela drugih sudionika. Neće pri tome zanemariti vlastiti pokret, kretnju, tijelo. Zamislimo si svijet jazz glazbenika, stvarajmo glazbu kretnje bilo kroz harmoniju ili disharmoniju, pronađimo sreću u samom činu stvaranja.

BIOGRAFIJE

Thomas Vantuycom sudionik je predstave AGENDA. Plesač je, ekonomist i matematičar. Studirao je ples pri poznatoj akademiji P.A.R.T.S, a kao plesač i glumac od 2014., surađuje s umjetnicima Carly Wijs, Francesco Scavetta, Salva Sanchis, Elisabeth Borgermans, a sve više ostvaruje i samostalnu plesnu karijeru. Pridružio se grupi Rosas za predstavu-izložbu Work/Travail/Arbeid te sudjelovao u predstavama A Love Supreme, Zeitigung, The Six Brandeburg Concertos.

Simone Aughterlony nezavisni su umjetnik sa sjedištem u Zurichu i Berlinu, koji uglavnom rade u kontekstu plesa i izvedbene umjetnosti. Već šesnaest godina razvijjua koreografska djela inspirirana queer duhom. U svom procesu angažiraju alternativne oblike srodstva, što stvara nove konstelacije kao mogućnosti za rekonfiguraciju kulture zajedništva. Njihova djela igraju se s reprezentacijom i njenom zasićenošću, prodirući i prihvaćajući fenomenologiju nespoznaje i apsurda. Posljednjih godina, djela Biofiction, Uni * Form (nastala u suradnji s filmskim redateljem Jorgeom Leónom) te suradnički projekt Everything Fits In The Room s umjetnicom Jen Rosenblit, koji je nastao uz potporu HAU Hebbel am Ufer i Haus der Kulturen der Welt, obišla su mnoge lokacije. Ova djela predstavljena su na Venecijanskom bijenalu Teatro 2018. godine. Godine 2020., zajedno s Marcem Streitom, osnovali su Imbricated Real, neovisnu organizaciju za suvremenu umjetničku praksu.

 

*foto: danceweekfestival.com, aughterlony.com 

 

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti