događanje

događanje

15 / 01 / 2024

Filmski kurikulum u KIC-u Zagreb

KIC

Na prvom Filmskom kurikulumu u 2024. godini, u ponedjeljak, 15. siječnja u 19 sati, KIC će ugostiti Snježanu Tribuson, redateljicu koja je 1990-ih probijala led muške dominacije u hrvatskom igranom filmu. 

Prvo će se odviti projekcija kratkog filma u stilu lažnog dokumentarca Tri ljubavne priče (2006.), u kojem se kroz fingirano dokumentarne izjave protagonistkinja razvijaju tri priče o nasilju muškaraca nad svojim partnericama, oplemenjene crnim humorom. Hrvatski filmski kritičari dodijelili su filmu nagradu Oktavijan za najbolji kratki igrani film godine. Nakon toga slijedi priča o uspješnijoj potrazi za kvalitetnim partnerom, hitoidna romantična komedija Tri muškarca Melite Žganjer (1998.) u kojoj se, slično filmu s prošlog Filmskog kurikuluma U raljama života (Rajko Grlić, 1984.), spajaju kičasti romantizirani pogledi na ljubav s realitetom ljubavnih odnosa. I ovaj film osvojio je nagradu Oktavijan, ali i niz nagrada na Pulskom filmskom festivalu. Nakon projekcija slijedi razgovor s redateljicom Snježanom Tribuson o njenom filmskom radu.

Kustos programa je Juraj Kukoč, viši filmski arhivist iz Hrvatske kinoteke. Ulaz na projekciju je besplatan. Filmovi imaju engleske podnaslove.

 


Filmski kurikulum program je klasika hrvatske kinematografije namijenjen studentima povijesti hrvatskog filma na zagrebačkim fakultetima i svim građanima zainteresiranim za upoznavanje s hrvatskom filmskom baštinom. Program je nastao u suradnji Hrvatske kinoteke – odjela Hrvatskog državnog arhiva i nastavnika povijesti hrvatskog filma na Akademiji dramske umjetnosti, Filozofskom fakultetu i Hrvatskim studijima.

 

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti