događanje

događanje

14 / 05 / 2024

Otvorene prijave za radionicu hibridnog filma u Grožnjanu

hibrid groznjan

Od 6. do 13. srpnja 2024. održat će se radionica hibridnog filma u Grožnjanu.

Prijave za sudjelovanje otvorene su do 15. lipnja.

 

ŠTO će se događati?

U 7 dana studenti će snimiti, montirati i javno prikazati kratke hibridne filmove raznih stilova, tema i trajanja, u kojima će kombinirati elemente dokumentarnog filma s elementima igranog, animiranog ili eksperimentalnog filma.

ZAŠTO će se radionica održati?

Ideja radionice je ohrabriti studente da, neopterećeni rezultatom, kombiniraju razne umjetničke pristupe. Studenti se prijavljuju na radionicu s ranije osmišljenom idejom, ali tijekom radionice se ideja mijenja ovisno o konkretnim ljudima, prostorima, predmetima, zvukovima i drugim elementima dostupnim u Grožnjanu i okolici. Mijenjanje inicijalne ideje ovisno o okolnostima nužni je dio radioničkog procesa. Rad je temeljen na praksi, procesu, eksperimentu, igri i fleksibilnosti.

TKO će sudjelovati?

Na radionicu će biti primljeno 11 studenata / studentica: 7 s Akademije dramske umjetnosti (od kojih 1 student ili studentica produkcije), 2 s Akademije likovnih umjetnosti i 2 s Muzičke akademije. Na radionicu se mogu prijaviti svi studenti, neovisno o godini studija ili usmjerenja. Radionicu vode Igor Bezinović (ADU) i Katerina Duda (ALU).

KAKO se prijaviti?

Smještaj, prehrana i participacija su besplatni, a studenti bi sami trebali platiti troškove prijevoza. Poželjno je, ali nije nužno, osnovno znanje korištenja kamere i programa za montažu. Dio opreme će osigurati ADU, a studenti su pozvani da ponesu i svoju opremu, ako je posjeduju.

Sve zainteresirane pozivamo da svoje kratko motivacijsko pismo i nekoliko rečenica o svojoj početnoj ideji za film pošalju do 15. lipnja 2024. godine na adrese: igor.bezinovic@gmail.com i katerinaduda@gmail.com
Ako još nemate konkretnu ideju, dovoljno je navesti na koji biste način kreativno mogli doprinijeti radionici.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti