događanje

događanje

15 / 05 / 2024

Radiodrama “Kako je Zora donijela proljeće” u koprodukciji udruge studenata ADU-a F420

ZORA

Radiodrama “Kako je Zora donijela proljeće” bit će izvedena uživo 18. i 19. svibnja u 11 sati na pozornici i paviljonu Parka Maksimir.  Ulaz je slobodan. 

“Kako je Zora donijela proljeće”, dječja radiodrama uživo priča je o djevojčici Zori, koja se zbog nagle životne promjene mora skupa sa mamom preseliti kod bake. Nezadovoljna trenutnom situacijom, pažnju preusmjerava na istraživanje prostora oko bakine kuće i prelijepe šume koja ju okružuje. Ne znajući u kakvu avanturu se upušta, ona upoznaje razna nova lica: Peruna, Moranu, Velesa, Jarila i Vesnu…Slavenske bogove koji su zbog promjene načina života bili primorani adaptirani se na nove uvjete i promijeniti svoje drevne profesije. U predstavi uz glumce sudjeluju i glazbenici, koji zajedno tvore jedno zasebno putovanje preko korištenja folklornih motiva i izvedbe uživo.

 

Tekst i režija: Kristina Grubiša

Glazba: Viktor Čižić

Dizajn: Franka Margeta

Tonac: Nela Gluhak

Izvode: Lara Nekić: Zora, Lorenzo Raušević: Jarilo, Vesna, Sova, Tomislav Dunđer: Perun, Baka, Veles, Ema Šunde: Mama, Morana, Zora božica

Sviraju: Petra Podhraški: klavir, Lucija Družinec: flauta, Janko Franković: čelo, Viktor Čižić: bisernica

Cilj projekta je istražiti nove forme “radija izvan samog radija” i stvoriti uživo izvođenje radiodrame te na taj način približiti djeci izvedbenu i glazbenu umjetnost. Projekt je nastao u koprodukciji umjetničke organizacije Khaos Kolektiv te udruge studenata Akademije dramske umjetnosti F420. Projekt je podržao Grad Zagreb.

 


Udruga studenata Akademije dramske umjetnosti – F420 osnovana je 2018. godine, no s aktivnim djelovanjem započinje početkom 2022. godine. Na inicijativu novog predsjedništva Udruge, okupljaju se članovi, a udruga osniva svojevrsne podsekcije. KRADIO – studentski radio koji jednom tjedno emitira emisije u produkciji studenata ADU. Masterclass program u kojem su studentima ADU i široj javnosti prezentirani primjeri iz prakse od strane iskusnih profesionalaca (Lana Barić, Nina Violić, Andrija Mardešić, Ivan Planinić, Romana Brajša…). Časopis „Radni naslov“ koji okuplja različite radove studenta umjetničkih akademija, ali i drugih fakulteta, čije prvo izdanje izlazi u listopadu 2023. godine. Osim navedenog, Udruga u sljedećoj akademskoj godini namjerava ostvariti još nekoliko studentskih inicijativa – dramske i plesne predstave, projekcije studentskih radova te izložbe u ne-galerijskim prostorima. Ovi programi odražavaju uspješno ostvaren cilj Udruge koji će se nastaviti kontinuirano provoditi – omogućiti studentima kreativnu slobodu i platformu za razvijanje vlastitih radova i konkretnog umjetničkog izričaja.

 

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti