događanje

događanje

01 / 02 / 2024

Održan prvi UniZg Global Game Jam

game jam

Od 26. do 28. siječnja 2024. godine, u prostoru Studija dizajna održan je prvi UniZg Global Game Jam u suradnji Akademije dramske umjetnosti, Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Na događanju se okupilo 60-ak sudionika, mentora, žirija, govornika i ljubitelja igara, koji su kroz 48 sati radili na računalnim i društvenim igrama s temom “nasmij me” (“make me laugh”), koristeći mrežu osiguranu od strane A1. Za svo vrijeme trajanja Game Jama sudionicima su bili na raspolaganju mentori iz domaće tvrtke za razvoj videoigara Enton: Iva Risek Belančić, Pavao Blažević i Tomislav Šlogar.

Pored mentora, sudionici su imali i nekoliko kratkih govora od strane profesionalaca iz domaćeg sektora. Boris Barbir iz samoborskog Pine Studija govorio je o tome kako od kokošinjca napraviti gaming studio. Siniša Bahun je polaznicima objašnjavao narativ u igrama te značajne varijable. Ekipa iz Entona je stavila naglasak na važnost prvog dojma, dok su Marija Gorupić i Ana Despot iz zagrebačkog Room C Games govorile o ulasku u industriju.

Sudionici su u 14 timova radili na 12 računalnih, te dvije društvene igre. U nedjelju je žiri sastavljen od domaćih stručnjaka (Filip Neduk, Hrvoje Mitić, Tomislav Orešković i Igor Minić) odabrao najbolje igre i timove te dodijelio slijedeće nagrade:

  • Najbolji zvuk (powered by Links) – The Life of Bob by Uga Čaga
  • Najbolja priča (powered by Links) – The Life of Bob by Uga Čaga
  • Najbolji vizual (powered by Links) – Bartalks by Superstari
  • Najbolji game dizajn (powered by Links) – Tickle Fight! by camelCase
  • Diversity tim (powered by Room C Games) – Annima
  • Diversity igra (powered by Room C Games) – Tickle Fight! by camelCase
  • Najbolja društvena igra (powered by Gejmeraja) – Ha-Ha Bar by Hahači
  • Najbolja igra (powered by Reboot Develop) – The Life of Bob by Uga Čaga

Dekan ADU-a, prof. art. Davor Švaić, pozdravio je važnost ovakvih događanja te nadu kako će što prije zaživjeti diplomski studijski program za razvoj igara na kojemu nekoliko fakulteta Sveučilišta u Zagrebu radi još od provedbe Edu4Game projekta (ADU, FER, ALU, FOI te Studij dizajna).

Sve igre nastale na UniZg Global Game Jam-u moguće je probati putem poveznice: https://globalgamejam.org/group/121/games

S obzirom na sjajan odaziv te brojne pozitivne komentare sudionika, organizatori najavljuju idući Game Jam i prije idućeg izdanja Global Game Jam-a.

Više o događanju možete naći na slijedećim poveznicama:

*foto: Patrik Ivačić

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti