događanje

događanje

29 / 05 / 2024

Dan otvorenih vrata Katedre za fotografiju

IMG_1849

U ponedjeljak 3. lipnja u 18.00 sati u ADU Galeriji f8 na Trgu Republike Hrvatske 8 održava se Dan otvorenih vrata Katedre za fotografiju. 

U razgovoru s nastavnicima prof. Darijem Petkovićem, izv. prof. Jelenom Blagović, doc. Bojanom Mrđenovićem i doc. Davorom Konjikušićem bit će moguće saznati detalje o prijamnom ispitu i nastavnom programu diplomskog studija fotografije te povezanim temama. 

Dok se na prijediplomskom studiju snimanja fotografija izučava samo kao dio programa, u dvije se završne godine diplomskog studija fotografije ona specijalizira kao nezavisnaumjetnička praksa u polju suvremene umjetnosti. U okviru različitih kolegija fotografija se kontekstualizira kroz povijest vizualnih umjetnosti i umjetničkih praksi, estetiku i različite teorijske pristupeCilj je diplomskog studija fotografije razviti kod studenata autorski izričaj kao i kritičko propitivanje stvarnosti u kojoj žive i djeluju.

Od osnutka 2005. godine Katedra za fotografiju razvijaintenzivnu međunarodnu i međuinstitucionalnu djelatnost. Nastavnici Katedre kao obogaćenje redovnom programuorganiziraju radionice za studente s partnerskim školama, pa je tako do sada organiziran zajednički edukativni program s akademijama iz Praga, Bratislave i Ljubljane. Posebno je važna i međuinstitucionalna suradnja koju je Katedra razvila s Muzejom za umjetnost i obrt, Muzejom grada Zagreba, Muzejom suvremene umjetnosti te Hrvatskim državnim arhivom, koja studentima pruža uvijek nova znanja i iskustva. Studentima se redovito omogućava i odlazak na studijska putovanja u posjet međunarodnim obrazovnim institucijama i fotografskim festivalima.

U prosincu 2017. godine na inicijativu nastavnika Katedre za fotografiju otvorio se i javni izložbeni prostor  ADU Galerijaf8, smještena u neposrednoj blizini glavne zgrade Akademije, na Trgu Republike Hrvatske 8.  Galerija je osnovana kao mjesto prezentacije i propitivanja odnosa zainteresirana publika – student umjetnik, s ciljem prezentiranja studentskoga rada koji je često nevidljiv te približavanja prvenstveno medija fotografije zainteresiranoj javnosti.

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti