događanje

događanje

10 / 06 / 2024

Ispitna produkcija Odsjeka plesa “Dobra voda, ponovni posjet”

Dobra voda, ponovni posjet_najavna_ _fotograf Jasenko Rasol

Ispitna produkcija Odsjeka plesa Dobra voda, ponovni posjet, nastala u sklopu kolegija Izvedbena radionica 3 na 2. godini prijediplomskog studija Suvremeni ples, bit će izvedena 13. i 14. lipnja u 20 sati na Sceni F22 (Frankopanska 22).

Koreografija: doc. art. Zrinka Šimičić Mihanović

Izvode studenti/ce plesa: Tamara Biskupović, Marta Blajić Džaja, Lea Filipčić, Gabrijela Kambić Kovačić, Ana Kljujev, Viktor Konstantinović, Isabela Eva Ljubičić, Ajda Nina Škvarč, Mina Ugrin, Laura Vojnović

Autor glazbe: Miro Manojlović

Oblikovatelj svjetla: Tomislav Božić

Kroz kolegij Izvedbena radionica 3, studentice i studenti 2. godine prijediplomskog studija Suvremeni ples, uronili su u otjelovljeno istraživanje sustava tekućina inspirirano Body-Mind Centering® pristupom. Cirkulacija i transformacija fluida podržava i održava život jedinke, kao i život na Zemlji, a manifestira se kroz različite oblike, stanja i kvalitete. Oko 70 % površine Zemlje prekriva voda; sličan je postotak vode u sastavu ljudskog organizma. Unutar opne koja nas obavija i dotiče vanjski svijet, nosimo ocean koji nas je oblikovao, iz kojeg smo izronili, i u koji, povremeno, iznova uranjamo.

Rad na pokretu i rafiniranju izvedbe tijela od plesača traži stalno vraćanje poznatim mjestima kako bi u njima našli novi potencijal, izazov i motivaciju za pokret koji se kreće prema naprijed, zaokreće, vraća se, nikad na isto mjesto odakle je krenuo… poput spirale, obilježja svih organskih struktura i, u ovom slučaju, gradivnog elementa rastresitih hrpa papira koje kroz izvedbu postaju produžetak i amplifikator pokreta izvođača.

Ova izvedbena radionica oslanja se na izvedbeno-instalacijski rad Dobra voda Zrinke Šimičić Mihanović iz 2020. godine. Naziv je preuzet iz toponima Dobre vode, mjesta na otoku Silbi, kojem se vraća, koje je uvijek tu, poznato, i svaki put drugačije.

 

Print Friendly, PDF & Email

Autor: Maja

Radno vrijeme
radnim danom: 8-21 sat

subotom: 8-14 sati

Smotra 2023.

NISMO TRAŽILE!

web stranica posvećena temi seksualnog uznemiravanja na ADU

Adu brošura
Radio drame
promo video

Kontakti